Disa zakone të thjeshta që ndihmojnë në luftimin e mbipeshës

By

Dëshironi të humbni peshë në mënyrë të qëndrueshme? Ndjekja e këtyre ritualeve të përditshme jo vetëm që do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja të fitnesit, por gjithashtu do të parandaloni sëmundjet kronike.

Dr. Muffazal Lakdawala, Drejtor i Departamentit të Kirurgjisë së Përgjithshme dhe Shkencave Kirurgjike ofron disa këshilla që duhen ndjekur.

Humbja e peshës nuk ka të bëjë me përmbushjen e disa objektivave të shpejta dhe ndjekjen e masave drastike. Për të hequr kaloritë në mënyrë të qëndrueshme, duhet të adoptoni zakone gjatë gjithë jetës që jo vetëm ju parandalojnë nga rreziqet e mbipeshës, por gjithashtu mbështesin shëndetin tuaj mendor.

Vendosni një plan “ideal për 5 vakte”: Një nga arsyet kryesore të mbipeshës është modeli i gabuar i konsumit. Konsumimi i 5-6 vakte në ditë në intervale të rregullta prej 2-3 orësh dhe në porcione të vogla e mban metabolizmin të funksionojë dhe ju ndiheni të ‘ngopur’ gjatë gjithë ditës.

Bëni një gjumë të mirë gjatë natës: Studimet kanë treguar se ekziston një korrelacion i drejtpërdrejtë midis gjumit të pamjaftueshëm dhe mbipeshës te njerëzit. Sigurohuni që të flini të paktën 6 orë gjumë në ditë për të pasur një trup dhe mendje të shëndetshme.

Lëvizni më shumë: Është një fakt i njohur që stërvitja ndihmon për të qëndruar në formë, por për ata që nuk bëjnë ose nuk mund të ‘godasin’ palestrat, vetëm të qenit aktiv mund të ndihmojë. Kjo përfshin marrjen e shkallëve në vend të shkallëve lëvizëse, ecjen në vendet e afërta në vend të automjeteve dhe qëndrimin në këmbë në vend se të uleni.

Zgjidhni ushqimet e vërteta në vend të ushqimeve të përpunuara: Ushqimet e përpunuara janë ushqime të paketuara, të gatshme për t’u ngrënë që janë trajtuar me konservues për të qëndruar në ruajtje, për shkak të së cilës ato janë të pasura me yndyrna, karbohidrate dhe sheqer, që është një recetë për obezitetin dhe sëmundjet.

Artikuj të ngjashëm