Disa shkaqe pse ndodh rënia e flokëve

By

Në ditët e sotme, shumica e njerëzve, veçanërisht të rinjtë, po përballen me rënie të flokëve ose rrallim tëtyre.

Kjo humbje mund t’i atribuohet gjenetikës, hormoneve, dietës, ndotjes së mjedisit dhe mënyrës së jetesës.

Dr.Pallavi Sule, dermatologe dhe mjeke estetike me bazë në Mumbai, ka shpjeguar pse ndodh rënia e flokëve në shumicën e rasteve.

Dieta e gabuar

Një dietë e duhur do të përmirësojë trashësinë e flokëve, do t’i bëjë ato të shëndetshme dhe gjithashtu do të parandalojë çdo rënie në një masë.

Zakonet e stilit të jetesës

Pagjumësia, dieta, dhe zakonet si pirja e duhanit ndikojnë gjithashtu në rritjen e flokëve. Përdorimi i tepërt i produkteve për kujdesin e flokëve. Ato nuk janë të mira për flokët, pasi nëse kryejnë punë përkohësisht, ato prishin strukturën e flokëve.

Stresi

Stresi jo vetëm që ndikon në shëndetin tuaj në mënyrë të ndryshme, ai luan një rol jetik në rënien e flokëve, transmeton Klankosova.tv.

Artikuj të ngjashëm