Brad Pitt padit Angelina Jolie

By

Brad Pitt ka paditur ish-bashkëshorten Angelina Jolie, duke e akuzuar atë se ka shitur ilegalisht pjesën e saj të pronës së tyre franceze, Château Miraval.

Pitt pretendon se ata kishin rënë dakord që asnjëri nuk do të shiste pjesën e tyre të Château  ku u martuan në vitin 2014 dhe vreshtin e tij fitimprurës pa marrëveshje nga pala tjetër.

Por ylli i “Fight Club” pretendon në padi se ndërsa vreshti u bë “pasioni i Pitt”, Jolie ia shiti me pafytyrësi pjesën e saj biznesmenit rus Yuri Shefler pa lejen e tij.

Dokumentet e gjykatës, të depozituara në Gjykatën e Lartë të Los Angeles, thonë, “Jolie përfundoi shitjen e supozuar pa dijeninë e Pitt, duke i mohuar Pitt të drejtën e pëlqimit që i detyrohej atij dhe të drejtën e refuzimit të parë që subjekti i saj i biznesit i detyrohej atij.

“Ajo e shiti interesin e saj me dijeninë dhe qëllimin që Shefler dhe bashkëpunëtorët e tij do të kërkonin të kontrollonin biznesin të cilit Pitt i ishte përkushtuar dhe të minonin investimin e Pitt në Miraval”.

Pasuria Miraval ndodhet në fshatin Correns në rajonin Provence-Alpes-Côte d’Azur në Francën juglindore. Rezidenca me 35 dhoma është e rrethuar nga kopshte të harlisura me një hendek, shatërvanë, ujësjellës, një pellg, një kishëz dhe një vresht për të cilin Pitt thotë se ka investuar një sasi të madhe parash.

Jolie, 46 vjeç, dhe Pitt, 58 vjeç, blenë pronën në 2008 për 28.4 milionë dollarë, me qëllimin për të rritur fëmijët e tyre atje dhe për të ndërtuar një biznes familjar të verërave. Çifti u martuan atje në vitin 2014, duke u ndarë në 2019.

Dhe ndërsa divorci i tyre i rrëmujshëm është finalizuar, çifti është ende i përfshirë në beteja gjyqësore për kujdestarinë e fëmijëve dhe pasuritë e tyre të konsiderueshme.

Pitt e zhvilloi vreshtin në Miraval në një biznes shumë milionë dollarësh dhe një nga prodhuesit më të mirë në botë të verës roze.

Por dokumentet e gjykatës thonë se, deri në vitin 2013, “Jolie pushoi së kontribuari krejtësisht” për rinovimet, ndërsa Pitt “vazhdoi të investonte miliona dollarë … [financimi] afërsisht 70 për qind e investimit të çiftit në Miraval”.

Në janar 2021, “Jolie e informoi Pitt me shkrim se ajo kishte marrë një ‘vendim të dhimbshëm, me zemër të rëndë'”, thuhet në padi.

“Jolie shpjegoi se ajo kishte blerë Miraval me Pitt “si një biznes familjar” dhe si vendi ku ajo besonte se ata “do të plaken” së bashku,” vazhdon padia.

“Megjithatë,” vazhdoi Jolie, “nuk mund të mbante më asnjë pozicion pronësie në një biznes me bazë alkooli duke pasur parasysh kundërshtimet e saj personale”. Pitt filloi negociatat për të blerë pjesën e Jolie.

Më pas, në tetor 2021, divizioni i verërave i Grupit Stoli, Tenute del Mondo, njoftoi se bleu 50 për qind të aksioneve të Jolie në pasurinë dhe verërat që prodhon. Biznesi kontrollohet nga biznesmeni rus Shefler.

Shitja ishte një surprizë për Pitt, i cili tani pretendon se është i privuar nga përdorimi i Château si shtëpinë e tij private dhe nuk mund të mbikëqyrë më kompaninë që ai ndihmoi për të krijuar dhe investuar miliona dollarë në të.

Padia shton, “Jolie kërkon të rikuperojë fitimet e pafituara për veten e saj, ndërkohë që i shkakton dëm të lirë Pitt. Jolie kohë më parë ndaloi së kontribuar për Miraval – ndërsa Pitt derdhi para dhe djersë kapitale në biznesin e verërave. Jolie kërkon të kapë fitimet që nuk ka fituar dhe të kthejë një investim që nuk e ka bërë”.

Plus, “Shitja e supozuar privon Pitt nga e drejta e tij për të shijuar shtëpinë e tij private dhe për të mbikëqyrur biznesin që ai zhvilloi nga e para”.

Artikuj të ngjashëm