Vetëvritet ish-bashkëshorti i Anna Oxës

By

Franco Ciani, muzikant, këngëtar, autor dhe producent, burri i parë i Anna Oxa për të cilën kishte shkruar hite si Tutti i chivi del mondo (vetëm për Anna Oxën) dhe Tieremo (kënduar nga Oxa dhe Fausto Leali, fitoi Sanremo-n në vitin 1989) vdiq.

Trupi u gjet në një hotel në Fidenza, ai dyshohet se kreu vetëvrasje me një qese plastike.

Trupi është gjetur nga stafi i një hoteli në Fidenza të Premten në mëngjes. Artisti dyshohet të kishte kryer vetëvrasje me një qese plastike dhe para se të bënte gjestin tragjik ai ndryshoi llogarinë WhatsApp duke zëvendësuar foton e tij me atë të një engjëlli. Në një biletë ai shpjegoi arsyet që mund t’i atribuohen problemeve ekonomike, personale dhe profesionale, e fundit prej të cilave ishte fakti se njëra prej këngëve të tij që i ishte besuar ish të dashurës Matia Bazar Roberta Faccani dhe sopranoja debutuese Barbara De Santis, nuk ishte pranuar në Sanremo 2020. Për të shlyer borxhet Ciani kishte shitur të drejtat për këngët e tij hit.

Image result for franco ciani anna oxa

Ciani, 62 vjeç, lindi në Bolonjë më 17 gusht 1957.

Të gjitha këngët në albumet ” It’s all a moment” dhe “All the chills in the World” janë nënshkruar nga ai; Ciani ishte gjithashtu ndër autorët e ” When a love is born” (kënduar nga Anna Oxa në Festivalin e Sanremo në 1988). Dhe, në mënyrë paradoksale, ishte Ciani ajo që e prezantoi Anna Oxa-n Gianni Belleno, bateristi i New Trolls, për të cilin këngëtarja la burrin e saj: ata atëherë kishin dy fëmijë.

The singer Franco Ciani committed suicide. Overburdened with debt, he had been married to Anna Oxa

Fundi i martesës ishte për të fillimi i një shëmbëlltyre zbritëse . Ai u martua me një pornostare 23 vjet më parë, Manuela Falorni e quajtur Venere Bianca me të cilën ishte ndarë pas disa muajsh. Pastaj Ciani ra në lojërat e fatit dhe u pushtua nga borxhet. Ai gjithashtu kishte hapur një stendë shtypi në Viareggio, por nuk kishte funksionuar.

Burimi: Corriere.it

 

Artikuj të ngjashëm