Versioni “amerikan” i Eurovizionit shtyhet për në mars

By

Versioni inaugurues i American Song Contest, i modeluar sipas Eurovizionit, është shtyrë për në muajin mars.

Fillimisht ishte paraparë që kjo garë të mbahej më 2020, ku “të 50 shtetet e Amerikës, të pesë territoret amerikane dhe kryeqyteti i vendit do të përfaqësoheshin nga artistë, të cilët do të garonin për çmimin e Këngës më të mirë origjinale.

Kjo garë përbëhet nga tri runde kualifikimi, me dy gjysmëfinale si dhe me finalen e madhe.

Artikuj të ngjashëm