Ushtrimi i syve: Çfarë duhet të bëni dhe si mund t’ju ndihmojë?

By

Dëgjojmë rregullisht përkujtues për ta ushtruar trupin, dhe madje edhe mendjen tonë. Por ç’të themi për sytë tanë?

A e dini se ushtrimi i syve mund t’ju ndihmojë me disa gjëra, duke përfshirë tharjen e syve dhe dhimbjet e kokës?

Lexoni për të zbuluar se cilat ushtrime për sytë mund t’ju ndihmojnë dhe si t’i bëni ato.

Rrotullojini sytë

Ne do t’ju tregojmë se si t’i rrotulloni sytë në një mënyrë që ndihmon në lehtësimin e tendosjes së syve! Së pari, lëvizni sytë vetëm në të djathtë. Pastaj rrokullisini ngadalë deri në tavan dhe poshtë në të majtë.

Në fund, përfundoni duke rrotulluar sytë drejt dyshemesë. Bëjeni këtë në një lëvizje në drejtim të akrepave të orës disa herë, dhe më pas bëni disa herë në drejtim të kundërt.

Blink Break – Mbyllini sytë

Ushtrimi i syve është çelësi për lehtësimin e tendosjes së syve. Shumica prej nesh kalojnë shumë kohë para ekraneve. Për shembull, përdorin kompjuterë, tableta, telefona dhe televizorë gjatë gjithë ditës. E gjithë kjo kohë para ekranit mund të çojë në tharje të syve.

Lajmi i mirë është se ne vetëm duhet të mbyllim sytë. Filloni me pulsimin normal. Më pas mendoni të ndaloni me sytë mbyllur për rreth dy sekonda.

Ndryshimi i fokusit

Ky ushtrim i syve bëhet nga një pozicion ulur. Siç sugjeron emri, ndihmon në përmirësimin e aftësisë suaj për t’u fokusuar. Filloni me gishtin tregues dhe duke e vendosur disa centimetra nga fytyra juaj.

Ngadalë largojeni gishtin nga fytyra teksa qëndroni të fokusuar në gishtin tuaj. Më pas, shikoni në distancë për një moment. Më pas përqendrohuni te gishti edhe një herë dhe ngadalë kthejeni përsëri drejt fytyrës. Shikoni larg dhe përsërisni disa herë të tjera.

Figura 8

Për këtë ushtrim sysh, zgjidhni një pikë në dysheme rreth 3 metra para jush. Gjurmoni një figurë imagjinare 8 me sytë tuaj. Vazhdoni ta gjurmoni për rreth 30 sekonda. Pastaj ndërroni drejtimet.

Fokusi afër dhe larg

Mbajeni gishtin e madh rreth 25 centimetra nga fytyra juaj dhe përqendrohuni në të për 15 sekonda. Pas kësaj, gjeni një objekt afërsisht 30 deri në 60 centimetra larg dhe përqendrohuni në të për rreth 15 sekonda.

Kthejeni fokusin te gishti i madh. Përsëriteni rreth pesë herë. Ky ushtrim është i mirë për njerëzit që mbajnë syze!

Rregulli 20-20-20

A keni dëgjuar për rregullin 20-20-20? Në thelb, është një ushtrim i mirë për sytë për të gjithë. Çdo 20 minuta shikoni diçka rreth 20 feet (6 metra) larg për 20 sekonda.

Shuplakat për relaksim

Vendosni butësisht pëllëmbët mbi sytë tuaj të mbyllur pa ushtruar asnjë presion. Mbajini ashtu derisa imazhet e mëvonshme të zbehen në të zeza. Në mënyrë tipike, kjo zgjat rreth 30 sekonda.

Përmbledhje

Si përmbledhje, ushtrimi i syve mund të jetë diçka për të cilën ju dhe mjeku juaj i syrit duhet të punoni së bashku. Duke biseduar me mjekun për shqetësimet tuaja ose kushtet e syve, ju mund të punoni në një plan të sigurt që është më i miri për ju.

Artikuj të ngjashëm