“The Land Within” i skenaristit shqiptar do ta ketë premierën në Tallin

By

Filmi “The Land Within” është planifikuar të shfaqet premierë më 18 nëntor 2022 në Festivalin e Filmit Tallinn Black Nights. Këtë vit festivali do të mbahet nga data 11 deri më 27 nëntor.

Fisnik Maxville drejtoi dhe shkroi skenarin. The Land Within është debutimi i filmit artistik të Maxville pas një numri të shkurtër dhe dokumentarësh. I lindur në Kosovë në vitin 1992, zvicerani është një nga 4 milionë njerëz që u detyruan të largoheshin nga vendlindja e tyre gjatë 10 viteve të luftërave ballkanike.

Sinopsisi i fimit “The Land Within”:

Pas vitesh mërgimi, Remo kthehet në fshatin e tij të fëmijërisë në Ballkan. Ai duhet të ndihmojë kushëririn e tij adoptues Una me zhvarrosjen e një varri masiv që përmban shumicën e anëtarëve të familjes së tyre të varrosur atje gjatë luftës. Por trupat zbulojnë sekretet familjare që do t’i bëjnë Remon dhe Unën të vënë në dyshim të kaluarën dhe të ardhmen e tyre. Një film për mundësinë e së vërtetës në një vend që njeh vetëm mbijetesën.

Më shumë për Festivalin e Filmit Tallin Black Nights:

Filluar në 1997, Festivali i Filmit Tallinn Black Nights është shndërruar në një nga festivalet më të mëdha të filmit në Evropën Veriore dhe platformat më të ngarkuara të industrisë rajonale, duke pritur më shumë se 1000 të ftuar dhe delegatë të industrisë dhe mbi 160 gazetarë. Festivali shfaq rreth 250 filma dhe më shumë se 300 filma të shkurtër dhe animacione dhe ka një pjesëmarrje prej 80 000 njerëz në vit.

Që nga viti 2014, festivali mban akreditimin e FIAPF-it për mbajtjen e një programi konkurrues ndërkombëtar, i cili e vendos festivalin në të ashtuquajturën kategorinë A të festivaleve të filmit, krahas 14 festivaleve të tjerë në botë.

Edicioni i 26-të i Festivalit të Filmit Tallinn Black Nights do të zhvillohet nga 11-27 nëntor 2022. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm