Të famshmit shqiptarë i urojnë myslimanët për Fitër Bajram (FOTO)

By

Fitër Bajrami është festa e cila bëhet pas mbarimit të muajit të Ramazanit. Sipas dijetarëve myslimanë, emri Fitër Bajram vjen nga ajo se myslimanët para ditës së bajramit shpërndajnë lëmoshë, solidarizohen me të varfrit, kështu për ta festuar së bashku këtë festë.

Siaps fesë islame, All-llahu i Madhëruar ligjësoi në fund të muajit të Ramazanit festën e Fitër Bajramit, gëzim për myslimanët ashtu siç ligjësoi festën e Kurban Bajramit në ditën e dhjetë të muajit Dhul-Hixhxhe. Festa e Bajramit manifestohet duke falur namazin e Bajramit.

E në mesin e të famshmëve shqiptarë, ka një numër të madh prej tyre që janë besimtarë dhe agjërojnë e e festojnë Fitër Bajramin e çdo festë tjetër me karakter fetar.

Shumica prej tyre, i kanë uruar fansat e vet që i përkasin këtij besimi, përmes rrjeteve sociale me fotografi e përshkrime uruese.

Prive më poshtë sjellë një përmbledhje të tyre:

https://www.instagram.com/edonallalloshi/

GOLD AG

Leonora Jakupi 

https://www.instagram.com/p/ByRrvlQJKSx/

https://www.instagram.com/p/ByR0LmKH6Sy/

Artikuj të ngjashëm