Studim: Gratë nuk u rezistojnë burrave që gatuajnë dhe pastrojnë

By

Nëse një burrë dëshiron të bëhet tërheqës mjafton të përgatis ushqim ose të pastrojë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se burrat që janë të përfshirë në punët shtëpiake bëhen më tërheqëse për femrat, kështu që është koha që këto të dhëna të funksionojnë në favor të tyre … dhe tonat, natyrisht.

Bright Side ka përgatitur një përmbledhje të këtyre gjetjeve në mënyrë që t’i bëjmë ata të punojnë më shpesh, për të mirën e tyre.

Falë sociologëve Scott Coltrane dhe Michele Adams nga Universiteti i Kalifornisë në Riverside, ne mund të shpjegojmë pse burrat duken më simpatikë kur kërkojnë një fshesë ose marrin rrobat. Në analizën e tyre të të dhënave nga Suplementi Amerikan për Zhvillimin e Fëmijëve të Studimit Panel të Dinamikës së të Ardhurave, ata zbuluan se gratë identifikojnë burrat që kryejnë më shumë punë pastrimi si më tërheqëse dhe më të dëshirueshëm.

Gjetjet e tyre janë mbështetur nga Këshilli i Familjeve Bashkëkohore, i cili ka theksuar se tani që gratë gjithashtu punojnë me kohë të plotë, çiftet që ndajnë punët e shtëpisë në mënyrë të barabartë janë më të kënaqur me të gjitha aspektet e martesës së tyre.

Ekspertë të tjerë e kanë verifikuar këtë përfundim me hulumtimet e tyre, si psikologu Dr. Gottman, i cili specializohet në marrëdhënie dhe martesë. Hetimet e Gottman e bënë atë të besonte se gratë identifikojnë pjesëmarrjen e burrave të tyre në shtëpi si një shenjë dashurie, gjë që i bën ata më të tërhequr drejt tyre.

Artikuj të ngjashëm