Kaq rekorde shikueshmërie po thyen “Stranger Things 4”

By

Seriali “Stranger Things” është shfaqja e parë në gjuhën angleze dhe vetëm e dyta pas ‘Squid Game’, që grumbullon kaq shumë kohë shikimi.

Sezoni i katërt i “Stranger Things” i është bashkuar një klubi ekskluziv në Netflix.

Pas publikimit të dy episodeve të fundit të sezonit më 1 korrik, emisioni kaloi shifrën e miliarda orësh në shikueshmëri në mbarë botën, sipas matjes së brendshme të transmetuesit. Është seria e parë në gjuhën angleze, dhe vetëm e dyta në çdo gjuhë, që grumbullon më shumë se një miliard orë kohë shikimi.

“Stranger Things 4” tani ka 1.15 miliardë orë kohë shikimi gjatë 28 ditëve të para të publikimit, duke përfshirë të dyja pjesët e sezonit. Shtatë episodet e para shënuan 930.32 milionë orë gjatë 28 ditëve të tyre të para, dhe episodet tetë dhe nëntë përbënin pak më pak se 221 milionë orë nga 301.28 milionë orë në mbarë botën për javën 27 qershor -3 korrik. (Në rastin e sezoneve të ndara si Stranger Things dhe Ozark në fillim të këtij viti, Netflix shton kohën e shikimit të grupit të dytë të episodeve vetëm në totalin 28-ditor.)

Ndër të gjitha origjinalet e Netflix në 28 ditët e tyre të para, vetëm Squid Game (1.65 miliardë orë) ka një kohë më të madhe shikimi. Me më shumë se tre javë të mbetura për të grumbulluar më shumë shikueshmëri për dy episodet e fundit, Stranger Things ka të ngjarë t’i afrohet apo edhe ta kalojë hitin korean.

Pavarësisht se ishin të disponueshëm vetëm për tre ditë, dy episodet e fundit – të cilat zgjasin gati katër orë të kombinuara – përbënin pothuajse tre të katërtat (73 përqind) të shikimit të sezonit të katërt të Stranger Things javën e kaluar. Tre sezonet e para u varën gjithashtu në top 10-shen e gjuhës angleze të Netflix, siç kanë bërë për një muaj e gjysmë të kaluar.

Sezoni i katërt ka thyer disa rekorde shikueshmërie, duke përfshirë fundjavën më të madhe debatuese për një seri Netflix sipas matjeve të vetë transmetuesit dhe shifrat më të larta javore të Nielsen në Shtetet e Bashkuara që kur kompania filloi renditjen e saj javore të transmetimit.

Artikuj të ngjashëm