Si t’iu tregoni prindërve për lidhjen tuaj?

By

E gjetët më në fund!

Atë personin që doni ta keni afër në të mirë dhe në të keq. Kjo do të thotë që pjesa më e vështirë u krye?

Epo, jo domosdoshmërisht. Ende keni detyrën shumë shqetësuese për t’iu dhënë lajmin prindërve tuaj. Dhe në varësi të vendit ku nëna dhe babi bien në shkallën e “mbrojtjes”, ajo mund të shkojë me të vërtetë mirë … ose lidhja juaj mund të ketë mbaruar përpara se të kishte shanse t’ja fillonte.

Sido që të jetë, t’i  tregoni prindërve për lidhjen tuaj të re duhet gjithmonë të trajtohet me kujdes. Vazhdoni të lexoni këshillat më të mira për të siguruar që biseda të shkojë pa probleme.

Përgatituni për të gjitha mundësitë

Para se të flisni me prindërit tuaj për lidhjen tuaj të re, duhet të përgatiteni veten për gjithçka dhe gjithçka që mund të ndodhë. Kurrë nuk mund të jeni plotësisht të sigurt sesi prindërit tuaj do të reagojnë ndaj lajmeve të mëdha, kështu që është më mirë të futeni në bisedë gati për çdo rezultat. Në atë mënyrë, nëse gjërat nuk shkojnë në rrugën tuaj, ju do të keni mundësi ta mbani kokën drejt dhe të flisni me qetësi situatën, në vend që të shqetësoheni ose të plasni në lot.

Tregohu i/e matur

Lidhjet janë një punë e madhe. Jo vetëm që janë një shenjë e madhe që ju po rriteni, ato janë gjithashtu një shans për ju që të kujdeseni për dikë tjetër përveç vetes. Mënyra më e mirë për t’i treguar prindërve tuaj se jeni gati për atë lloj përgjegjësie është të jeni të pjekur kur t’u tregoni atyre për lidhjen tuaj. Mos filloni të talleni dhe mos të përdorni fjalë si “lidhje” ose “të dashurin/të dashurën”. Nëse tregoni papjekuri ndërsa u thoni prindërve tuaj për lidhjen tuaj, ata mund të fillojnë të mendojnë se ju jeni shumë fëmijërorë për një hap të tillë. Sidoqoftë, nëse mund t’i afroheni bisedës me gatishmëri dhe seriozitet ata nuk do të argumentojnë se nuk jeni gati për një lidhje.

Zgjidhni një kohë të mirë

Ndoshta faktori më i madh në suksesin e bisedës suaj në lidhje me prindërit është koha. Ju duhet të zgjidhni një moment që u lejon atyre që të përpunojnë plotësisht informacionin dhe ta diskutojnë atë me ju, pa shpërqendrime. Nëse përpiqeni ta jepni lajmin atë tek ata ndërsa janë të zënë ose të hutuar, ka më shumë të ngjarë të shqetësohen, duke prishur shanset tuaja për të pasur një bisedë produktive.

Zgjidhni një kohë kur ju e dini se prindërit tuaj nuk kanë asgjë tjetër për të bërë ose çfarëdo tjetër. Nëse nuk duket se mund të gjeni një moment, thjesht njoftoni ata se keni diçka për të biseduar me ta dhe kërkoni që ata t’ju thonë kur është koha e duhur. Në këtë mënyrë, të gjithë do të jenë në gjendje të thonë gjithçka që dëshirojnë pa u ndier nën presion ose i irrituar, gjë që me siguri do ta bëjë rezultatin shumë më pozitiv për ju.

Dëgjoni

Mund të jetë lidhja juaj, por biseda me prindërit tuaj nuk ka të bëjë me ju. Ju duhet të jeni të përgatitur të dëgjoni këndvështrimin e prindërve tuaj, edhe nëse nuk është saktësisht ajo që doni të dëgjoni. Ju nuk keni pse të pajtoheni dhe do të keni mundësinë tuaj të përgjigjeni për mënyrën se si ndiheni, por dëgjimi i asaj që mendojnë prindërit tuaj është një pjesë e rëndësishme e një bisede të suksesshme. Do t’ju japë njohuri se ku janë ata, dhe do t’u tregojë atyre që jeni mjaft të pjekur për të pasur një bisedë të vështirë.

Përgatituni për t’iu përgjigjur pyetjeve

Na besoni, në një moment ose në një tjetër, ne të gjithë jemi kapur në vrimën e zezë të pafund që mund (ndonjëherë) të jetë një bisedë me prindërit tanë. Ndërsa mund të dëshironi t’i mbaroni gjërat me shpejtësi dhe të dilni nga atje, duhet të jeni të përgatitur për t’iu përgjigjur plotësisht të gjitha pyetjeve të tyre, pa u mërzitur. Ata po bëjnë vetëm një milion pyetje, sepse ata ju duan dhe kujdesen për ju, dhe irritimi me ta mund të rezultojë në një bisedë shumë më negative për ju dhe partnerin tuaj.

Lavdëroni partnerin tuaj

Pavarësisht se çfarë, prindërit tuaj gjithmonë do të mendojnë për ju si i vogli i tyre. Është e bezdisshme, por është një fakt i jetës – dhe gjithashtu do të thotë që ata nuk do të zgjidhin asgjë më pak se më të mirat për ju. Kjo do të thotë që ju duhet t’u tregoni atyre që keni zgjedhur dikë të mrekullueshëm për të qenë në një lidhje me të.

Mënyra më e mirë për ta bërë atë? Kaloni shumë kohë duke folur për partnerin tuaj. Sigurohuni t’i tregoni prindërve tuaj se sa të ëmbël janë ata, sa të lumtur ju bëjnë ata – në thelb thjesht ekzekutoni një listë me të gjitha arsyet e mahnitshme pse ju pëlqejnë ata. Prindërit tuaj dëshirojnë të ju shohin të lumtur, kështu që të bisedoni se sa jeni të ngazëllyer për lidhjen tuaj të re do t’ju ndihmojë t’i qetësoni ata për çdo brengë që mund të kenë.

 

 

 

 

Artikuj të ngjashëm