Si t’i kërkoni falje të dashurit tuaj pas një zënke?

By

Të dish se lëndojmë një të dashur është ndjenja më e keqe ndonjëherë. Një realizim i tillë sjell emocione të pakëndshme si turpi, keqardhja dhe madje edhe frika, ndërsa shqetësohemi për mënyrën se si është tjetri ynë i rëndësishëm dhe statusi i marrëdhënies sonë.

Por nëse kohët e fundit jeni grindur me partnerin tuaj, është e rëndësishme të lini mënjanë çdo ndjenjë mbrojtëse nëse doni t’i kërkoni sinqerisht falje të dashurit ose të dashurës suaj.

“Pas një zënke, është e rëndësishme të bëni një hap prapa dhe t’i jepni vetes pak kohë për të reflektuar mbi atë që ndodhi. Pyesni veten, përveç faktit që përfunduat duke u grindur, për çfarë saktësisht ju vjen keq? A ishe i pasjellshëm, i padrejtë, në mbrojtje?” thotë Ann Papayoti, një trajnere e marrëdhënieve dhe mirëqenies.

“Kërkimet falje janë gjithmonë më së miri personalisht, në mënyrë që sinqeriteti të mos vihet në dyshim”, vazhdon ajo Papayoti. “Por nëse duhet të bëhet me tekst ose një telefonatë për të qenë në kohë, komunikoni se ju vjen keq për atë që ndodhi, për atë që thatë ose bëtë dhe kërkoni të takoheni me ta në mënyrë që të bisedoni”.

Shembuj se si t’i kërkoni falje të dashurit tuaj pas një zënke:

1. “Më vjen keq. Tani e di që mund t’i kisha bërë gjërat ndryshe në vend që të merrja një vendim të keq. Më vjen keq që kam vepruar ashtu si kam vepruar dhe marr përgjegjësinë e plotë për veprimet e mia.”

2. “Do te doja te kthehesha pas ne kohe dhe te ndryshoja gjithcka, por e di qe nuk mundem. Me vjen keq per cfare kam bere per te te lenduar atë përsëri dhe përpiqem të bëj më të mirën për të fituar faljen tuaj.”

3. “Nuk mund të them se do të isha në gjendje të më falja nëse do të isha në këpucët e tua… dhe po ta bëja, e di që do të duhej pak kohë. Por sinqerisht shpresoj që të besosh se më vjen keq Nuk pres që të më falësh ose të më besosh së shpejti, por shpresoj se mund të punojmë ende drejt pajtimit, në mënyrë që, ndoshta në të ardhmen, t’ju tregoj se jam i aftë të punoj për të rifituar besim.”

4. “Unë të dua shumë, por e lashë zemërimin tim të më rrëmbejë kur nuk duhej. Më vjen shumë keq për atë që ndodhi. Do të punoj për problemet e zemërimit që të mos më bëjë. të ndodhë përsëri”.

5. “Tani e kuptoj qe nuk te tregova respektin apo konsideraten qe meriton dhe duhej te isha sjelle ndryshe ne ate situate. Perfundova te te plagosja pa menduar, por e shoh ku kam gabuar tani. Më vjen keq dhe nuk do të ndodhë më”.

6. “E di që të lëndova ndjenjat e tua dje kur u ndjeva i vrullshëm. Ti vetëm po përpiqeshe më të mirën dhe nuk duhej të kisha reaguar tepër. Kam gabuar që të trajtova kështu dhe të kërkoj falje.”

7. “Unë ju premtoj se tani e tutje, do të punoj për të menaxhuar stresin tim në mënyrë që të mos përfundoj duke hequr gjithçka nga ju. Ju lutem më telefononi nëse e bëj përsëri këtë ndonjëherë. Unë dua të bëj më mirë për ty”.

8. “Më vjen shumë keq për atë që thashë. Nuk është kurrë në rregull të flas me dikë që e dua dhe respektoj në këtë mënyrë, dhe e kuptoj këtë tani. Duke ecur përpara, do të përpiqem të mendoj më shumë përpara se të flas.”

9. “Më vjen keq që dyshova te ju. E di që je jashtëzakonisht i aftë dhe nuk duhej të të anuloja kështu. Unë dua që ju të dini se unë vërtet vlerësoj përvojën dhe njohuritë tuaja dhe e vlerësoj sa shumë më keni ndihmuar për shkak të saj.”

10. “Ju keni çdo të drejtë të jeni të frustruar dhe të mërzitur. Ajo që bëra ishte lënduese dhe më vjen keq. Me vjen keq.”

11. “Ndihem tmerrësisht për atë që kam bërë. Ti je kaq i rëndësishëm për mua dhe më vjen keq që kam vepruar në një mënyrë që sugjeron të kundërtën. Unë dua që veprimet e mia të pasqyrojnë sa i rëndësishëm je për mua, jo e kundërta.”

12. “E di që e kam ngatërruar vërtet këtë herë. Unë marr përgjegjësi të plotë për gjithçka dhe nuk do ta bëj më diçka të tillë. Dëgjoj dhimbjen dhe zhgënjimin tuaj dhe më vjen keq.”

13. “Do të doja të kisha menduar para se të veproja. Kam bërë një gabim të madh. Nuk e meritonit të bërtisnit kështu. Me vjen shume keq.”

14. “Thjesht duke thënë ‘më fal’ nuk ndihet sikur është e mjaftueshme. Unë dua t’ju kompensoj. A mund të bëj ndonjë gjë?”

15. “Edhe pse mendova se kisha qëllimet më të mira në mendje, nuk duhej të kisha përdorur një gjuhë kaq lënduese. Më vjen shumë keq që po flas me ty kështu dhe do të mendoj më me kujdes se si i shpreh gjërat. në të ardhmen.”

16. “Unë nuk pres faljen tuaj. Unë vetëm dua t’ju them se ju nuk e meritonit të trajtoheshit në atë mënyrë dhe më vjen sinqerisht keq për atë që ndodhi. Po mësoj të bëj më mirë, por kjo nuk bën Mos i falni veprimet e mia.”

17. “Më vjen shumë keq që ju zhgënjeva. Do të përpiqem maksimalisht për t’u siguruar që të jem gjithmonë pranë jush për të ecur përpara. Jam i gatshëm të bëj përpjekje për ta bërë lidhjen tonë të funksionojë sepse kjo do të thotë aq shumë për mua.”

18. “Më vjen keq për luftën që bëmë herën e fundit. Ndjej se “më fal” nuk e prish atë, por sinqerisht më vjen keq për gjërat e këqija që thashë. Të dua dhe të dua dhe shpresoj se mund të më falësh Do të bëj më të mirën për të parandaluar veprimet e mia që të na lënë të biem përsëri në një luftë të tillë.”

19. “Më falni për dhimbjen që ju shkaktova. Mënyra si kam vepruar ishte jashtëzakonisht e papjekur dhe ju nuk e meritonit këtë. Shpresoj që të mund të më falni dhe të më jepni një shans për të treguar se mund të jem i pjekur për t’i bërë gjërat më mirë mes nesh”.

20. “Tani që kam marrë pak kohë për të menduar për natën e kaluar, e kuptoj se e kalova kufirin. Ajo që bëra ishte e tmerrshme, dhe ju keni çdo të drejtë të lëndoheni dhe të ofendoheni. Më vjen shumë keq. “Do të punoj në sjelljen time, në mënyrë që të mos sulmohem më kështu.”

21. “Ti je një i dashur i mrekullueshëm dhe unë të dua shumë. Ndihem tmerrësisht që të zhgënjej ashtu siç bëra. Nëse je i gatshëm të më falësh, të premtoj se do të jem më mirë. Më vjen vërtet keq dhe unë dua të jem aty për ty.”

22. “Ndihem e tmerrshme për mënyrën se si kam vepruar ndaj teje. Ishte e paarsyeshme dhe jashtëzakonisht e vrazhdë. Më vjen shumë keq që të lëndova dhe dua të të shpreh sa keq më vjen. A do të ishe i gatshëm të takohesh më vonë për të folur për këtë?”

23. “Më vjen shumë keq që shpërtheva në atë mënyrë. Nuk është kurrë në rregull të zgjidh problemet e mia për ju. Unë premtoj se do të kërkoj ndihmë profesionale që të mund të mësoj se si ta përpunoj zhgënjimin tim në mënyrë të përshtatshme. Unë dua të të trajtoj si të barabartën time dhe si njeriun që je, të cilin e dua, e respektoj dhe kujdesem për të.”

24. “Nuk gjej as fjalë për të shpjeguar se sa më vjen keq për atë që ndodhi. Ndihem tmerrësisht që flas për ty dhe të rrëzova dhe sinqerisht dua të të kompensoj. Ti je jashtëzakonisht i rëndësishëm për mua dhe Dua ta vërtetoj. Çfarë mund të bëj që të jemi përsëri mirë?”

Artikuj të ngjashëm