Si të falni dikë që ju ka thyer zemrën?

By

Ne të gjithë kemi qenë atje: duke qarë në pulovrën e bardhë të kashmirit të dimrit të shoqes sonë më të mirë, lotët na rrokulliseshin në fytyrat tona dhe njolla u ngjitën mbi supin e saj ndërsa gulçojmë.

Nuk është gjithmonë e njëjta ngjarje që na thyen zemrën.

Mund të jetë serioze, sikur ai të thyejë seriozisht besimin tuaj. Ose, mund të jetë edhe diçka më e padëmshme, si ai që ju bën të luani video lojëra me miqtë e tij, ose çdo gjë tjetër që nuk i plotëson pritshmëritë tuaja të veçanta se si duhet të jetë dhe të veprojë një i dashur.

Çështjet më të vogla zakonisht janë më të lehta për t’u korrigjuar nëse jeni të hapur për t’i komunikuar atij lëndimin tuaj. Ju e kuptoni se ndoshta keni reaguar tepër ndaj diçkaje relativisht të trashë, sepse nuk kishit shprehur lëndime më të vogla dhe gjithçka u krijua derisa ajo kashtë e fundit u hodh mbi supet tuaja.

Atëherë e kupton që zemra jote nuk është thyer, vetëm pak e thyer.

Ose ndodh diçka e madhe që nuk e kishit imagjinuar dhe ju gjunjëzon plotësisht dhe ju transformon si person. Papritur, ju e gjeni veten duke kapur për mjete juridike se si të kapërceni një zemër të thyer.

Ndoshta të kanë mashtruar me shokun tënd. Ndoshta ata thyen një marrëveshje të qartë që të dy prej jush kishit bërë për diçka të rëndësishme.

Zemra jote është copëtuar dhe nuk dëshiron t’i shohësh fytyrën ose t’u përgjigjesh teksteve të tyre, të flasësh me ta dhe as të dëgjosh emrin e tyre. Ju keni bërë kaq shumë. Do të dëshironit të ndalonit veten nga të menduarit përsëri për ta.

Ju mund të ndjeni mendjen tuaj duke u përpjekur të flasë me ju. Një pëshpëritje po qarkullon në kokën tuaj duke thënë: “Ndalo. Ti e do atë. Ai të do. Ti e di që po. Ndoshta duhet të mësoj si ta fal. Ndoshta mund ta zgjidhim atë. Ndoshta ai thjesht ka bërë një gabim. Madje edhe pse zemra ime ndihet e thyer”.

Nëse zemra juaj është me të vërtetë e thyer, kjo do të thotë se ju me të vërtetë i doni ata. Nëse nuk do t’i doje, nuk do të ishte aq e madhe. Zemra juaj duhet të dëgjohet.

Dhe nëse doni apo jo të qëndroni së bashku, gjetja e një mënyre për t’i falur ata mund të bëjë të gjithë ndryshimin në lidhje me procesin tuaj të shërimit.

Si të falësh dikë që të ka thyer zemrën

1. Lejoni vetes të përpunojë të gjitha emocionet tuaja.

Merrni kohën tuaj duke u ndjerë i lënduar, i zemëruar, i trishtuar dhe çdo emocion tjetër ekstrem që po kalon nëpër ju ndërsa filloni së pari të vlerësoni dëmin.

Ndjenjat tuaja janë tuajat dhe ju duhet t’u jepni atyre hapësirën e tyre, t’i pranoni ato dhe t’i lini të veprojnë përmes jush.

Ju mund të dëshironi ta bëni këtë me miqtë e ngushtë ose vetëm, ose madje t’i shkruani emocionet në një ditar.

Ju mund të dëshironi pak kohë larg djalit tuaj për të ardhur në një hapësirë ​​më të qetë ku mund ta dëgjoni vërtet dhe të shihni nëse ai është vërtet i penduar dhe i hapur për të folur.

2. Vendosni nëse dëshironi apo jo t’u jepni atyre një shans tjetër.

Disa gra e marrin përsëri një djalë, por nuk lejojnë faljen dhe nuk do të ndalojnë kurrë së armatosuri situatën kundër partnerit të tyre.

Le të themi se e besoni vërtet atë dhe jeni të gatshëm ta merrni përsëri – duke zgjedhur faljen, ju po lejoni që marrëdhënia të ketë një shans.

Tani, nëse ai ju do sinqerisht dhe vjen tek ju me krahë hapur dhe një zemër të penduar – me zemrën e tij të thyer për shkak të asaj që ju bëri dhe i gatshëm të bëjë gjithçka që duhet për t’ju vërtetuar se nuk do të ndodhë më – ju duhet ta falni atë.

Sinqerisht, edhe nëse ai nuk bën asgjë nga këto dhe nuk e shihni më, duhet ta falni. Falja nuk ka të bëjë me të, por me ty.

3. Pranoni se të falësh dhe të harrosh nuk janë e njëjta gjë, dhe kjo është në rregull.

Ta falësh do të thotë ta kthesh me zemër të hapur. Jo, ndoshta nuk do t’i besoni atij 100 për qind menjëherë, gjë që është plotësisht e kuptueshme.

Por ju mund të lejoni që e kaluara të qëndrojë në të kaluarën dhe të ecni përpara vetëm me dashuri dhe shpresë. Nëse ndjeni se ju shfaqet një zemërim i zgjatur, shpreheni atë dhe flisni menjëherë sapo ta ndjeni, në mënyrë që të dy të vazhdoni të përpunoni marrëdhënien dhe statusin tuaj.

Nëse marrëdhënia nuk mund të shpëtohet, është koha të lini zemërimin dhe pakënaqësinë që ndjeni ndaj tij dhe ta falni.

Ju nuk dëshironi të tërhiqni zemërimin dhe mosbesimin tuaj të vjetër në një marrëdhënie të re. Ju duhet të filloni të freskët.

Pra, tani për tani, ju mund të mendoni se keni provuar të falni dikë më parë, dhe ndoshta edhe keni menduar se e kishit bërë me sukses. Por më pas, para se ta dinit, e kuptove se ishte më e lehtë të thuhej sesa të bëhej.

4. Reflektoni se çfarë do të thotë falja e tyre për ju (jo për ata).

Për të falur në të vërtetë, në vend që thjesht ta thuash dhe të shpresosh se do të qëndrojë, kërkon vetë- reflektim.

Në fillim, mund t’ju duhet të reflektoni për emocionet dhe mendimet tuaja çdo orë, por me kalimin e kohës dhe duke e parë seriozitetin e tij, do ta gjeni veten që nuk keni nevojë të kontrolloni me veten tuaj aq shpesh. Kthejeni vazhdimisht veten në përkushtimin tuaj të thellë për falje edhe pse keni ende rezerva.

Bëje të rëndësishme. Beje te vlej. Shumë. Sepse ka shumë rëndësi.

Pa falje, ju gjithmonë do të ushqeni një vullnet të keq, i cili mund të depërtojë në marrëdhënie dhe fusha të tjera të jetës suaj.

Vazhdoni t’i thoni vetes se bëhet më e lehtë me kalimin e kohës dhe praktikës.

Qëndroni besnik rëndësisë së mirëqenies suaj të brendshme duke vazhduar të praktikoni faljen çdo ditë, e cila, në fund, është diçka që vetëm ju mund t’i jepni vetes – me të ose pa të.

Artikuj të ngjashëm