Si ta luftoni migrenën gjatë shtatzënisë?

By

Nëse vuani nga migrena, ekziston një mundësi që të keni një përkeqësim të sëmundjes. Nuk përjashtohet as mundësia e migrenës në gratë që nuk kishin një problem të tillë para se të mbeteshin shtatzënë. E gjithë kjo lidhet drejtpërdrejt me ndryshimet hormonale që sjell një shtatzëni dhe sidomos rritjen e estrogjenit, shkruan Bota Sot.

Nëse vuani nga migrena, ekziston një mundësi që të keni një përkeqësim të sëmundjes. Nuk përjashtohet as mundësia e migrenës në gratë që nuk kishin një problem të tillë para se të mbeteshin shtatzënë. E gjithë kjo lidhet drejtpërdrejt me ndryshimet hormonale që sjell një shtatzëni dhe sidomos rritjen e estrogjenit.

Migrena gjatë shtatzënisë është një problem shumë serioz, pasi gruaja shtatzënë nuk mund të marrë ilaçe, të cilat do t’i merrte në kushte të tjera. Pra, në fakt gjithçka që mund të bëni është të përpiqeni të parandaloni një sulm migrenë dhe mund të gjeni të dobishme këshillat e mëposhtme:

-Shmangni stresin dhe gjeni teknikat e qetësisë dhe relaksimit, për shembull bëni yoga ose masazh.

– Pini mjaftueshëm ujë.

-Filloni ushtrime të lehta.

-Sigurohuni që të flini disa orë.

-Mundohuni të mbani një ditar, në të cilin do të shënoni sa herë që keni një sulm migrene, për ta diskutuar atë në mënyrë më të detajuar me gjinekologun tuaj.

– Nëse e përjetoni në moment, sigurohuni që të shtriheni menjëherë në një dhomë të errët, të mbyllni sytë dhe të vendosni një kompresë të ftohtë në ballë.

Artikuj të ngjashëm