Si ta kalojmë periudhën e ndarjes nga partneri?

By

Dashuria është si varësia ndaj drogës ose alkolit. Pas ndarjes për të gjithë vuajtjen shumë. Studimi i fundit i neuroshkencës ka zbuluar fakte interesante në lidhje me dashurinë dhe karakterin tuaj. Truri ynë i përgjigjet një ndarje, në mënyrë të zakonshme që truri i një narkotiku i përgjigjet periudhës së këshillimit nga droga!

Shumica para nesh ndjejnë këto simptoma pas ndarjes:

 • Mendime obsesive për personin që doni.
 • Përpiqeni të kuptoni ku keni gabuar.
 • Shikoni fotot e tij / asaj në Facebook.
 • Kujtoni moment e e lumtura.
 • Përpiqeni dëshironi të kontaktoni ata.

48 orët e para janë më të vështira pas ndarjes, sepse pikërisht atëherë truri jep efektet e këshillimeve. Çfarë masash duhet të merrni, që të përjetoni në ndarje sa më lehtë?

Ndërprisni përdorimin e rrjeteve sociale

Rrjetet sociale ushqejnë trurin tuaj të varur nga dashuria, por kontrollimi i vazhdueshëm i tyre zgjat dhimbjen e ndarjes. Duke ikur nga rrjetet sociale, si për një muaj, lejon që truri juaj të marrë kohë për tu kontrolluar. Mos krijoni asnjë kontakt me ish-partnerin.

Kjo shkëputje do të nxisë shërbimin e shpejtë të trurit tuaj. Fikni telefonin tuaj. Mos harroni se kjo është një luftë me veten tuaj. Fshijini bën gjithçka që ju do të merrni ish-partnerin tuaj, dhe do të shmangte vendet që ju mund të përdorni nëse mundeni.

Lëreni me aq marrëdhenien me t ë

Ndarjen që as e kishit menduar janë më të këqijat. Partneri ju lë pa ju dhënë asnjë shpjegim. Pas ndarjes ju ngeleni me shumë pyetje duke mos ditur se çfarë nuk shkoi mirë.

Përpjekja për të marrë një përgjigje nga ish-i juaj mund të jetë e pamundur. Madje, mund t’ju bëj të vuani edhe më shumë. Keni vetëm një zgjedhje për të bërë.

 • Pranoni arsyen që ju dha partneri kur u ndatë (nëse ju jep një).
 • Shpikni një arsye vet dhe qëndrojini asaj.

Në momentin kur merrni këtë vendim me veten tuaj, lëreni me aq dhe mos iu riktheni deri sa të ndjeheni më të qetë.

Plotësoni zbrazëtitë

Kur një marrëdhënie mbaron, shpesh humbni më shumë sesa ish-in. Humbisni shumë pjesë të jetës suaj, miqtë e përbashkët ndoshta, dhe shumë më tepër se aq. Cfarë të bëni për të mbushur kohën tuaj?

 • Ushtrohuni.
 • Socializohuni, takoni njerëz të rinj ose dilni me miqtë tuaj.
 • Mësoni diçka të re – një hobi, një sport, shkrimtar etj.
 • Bëni diçka argëtuese. Qeshni!
 • Dilni jashtë, mundësisht në natyrë.

Mos u mundoni të mbeteni miq pas ndarjes

Përpjekja për të qenë miq me ish-në funksionimin tuaj të përgjithshëm. Mund të jetë e mundur në planin afatgjatë, por, për të paktën gjashtë muaj, çdo kontakt ju bën keq. Mundohuni të shkëpusni kontakte për momentin. Miqësia nuk funksionon mirë. Pa asnjë kontakt ju keni një shans të mirë për t’u shëruar më shpejt.

Nëse nuk mund të ndaloni të mendoni për ish-in tuaj, zhvendosni fokusin tuaj në një aktivitet tjetër që bën trurin tuaj. Mos harroni, ndarja është e tillë për të gjithë. Merrni kohën tuaj për tu shëruar sa duhet.

Nëse është më e saktë, kujtojini vetes që nuk janë perfekt së bashku. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm