Si reagon truri juaj kur dashuroheni?

By

Truri është një organ kaq i fuqishëm sepse ai pothuajse nuk ndalon së punuari ndërsa jeni gjallë, dhe ndërsa punon, ai ka një efekt të madh në mënyrën se si e ndjeni dashurinë. Kur njerëzit flasin për trurin dhe zemrën, ata priren t’i lidhin me njëri -tjetrin.

Truri supozohet të jetë ky organ logjik dhe zemra supozohet të jetë gjithçka për emocionet dhe dashurinë.

Rezulton se truri përmban shumë nga emocionet tuaja në mënyra që mund të mos i keni ditur.

Vija e hollë midis dashurisë në urrejtje qëndron brenda trurit:

Thënia e zakonshme në fakt ka një peshë! Një studim në University College London zbuloi se qarqet e “dashurisë” dhe “urrejtjes” së trurit kanë struktura identike.

Urrejtja shpesh konsiderohet të jetë një pasion i keq që duhet, në një botë më të mirë, të zbutet, kontrollohet dhe çrrënjoset. Megjithatë, për biologun, urrejtja është një pasion që ka interes të njëjtë për dashurinë, “tha profesori Semir Zeki, i cili kreu studimin e skanimit të trurit.

“Ashtu si dashuria, ajo shpesh është në dukje joracionale dhe mund t’i çojë individët në vepra heroike dhe të liga. Si mund të çojnë dy ndjenja të kundërta në të njëjtën sjellje?”

Të dy emocionet përfshijnë rajone të tilla si putameni dhe insula dhe ato janë të lidhura me agresionin dhe shqetësimin.

Dashuria dhemb fizikisht falë trurit tuaj:

“Dashuria dhemb” nuk është vetëm një lirikë e bukur, është realitet. Ekziston gjithashtu një arsye pse disa çifte të vjetër vdesin brenda disa muajve nga njëri -tjetri.

Studimet e imazhit neuro kanë gjetur se rajonet që përpunojnë dhimbjen fizike janë të lidhura me ankthin shoqëror.

Kjo dhimbje emocionale dhe fizike mund të lehtësohet me ilaçe kundër dhimbjeve trupore.

Ndoshta Tylenol duhet të fillojë të pretendojë se lehtëson dhimbjen “e zemrës së thyer” gjithashtu.

Truri gjithashtu përdor dashurinë si një qetësues dhimbjesh.

Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Stanford zbuloi se ndjenjat e forta të dashurisë në të vërtetë mund të lehtësojnë dhimbjen dhe mund të jenë po aq të fuqishme sa drogat e paligjshme.

Kështu rezulton se çdo gjë që ndjeni intensifikohet nga truri juaj.

“Kur njerëzit janë në këtë fazë pasionante, gjithëpërfshirëse të dashurisë, ka ndryshime të rëndësishme në humorin e tyre që po ndikojnë në përvojën e tyre të dhimbjes,” tha Sean Mackey, MD, Ph.D., shef i Divizionit të Menaxhimit të Dhimbjes, profesor i asociuar i anestezisë dhe autor i lartë i studimit.

“Ne kemi filluar të ngacmojmë disa nga këto sisteme shpërblimi në tru dhe se si ato ndikojnë në dhimbje. Këto janë sisteme shumë të thella, të vjetra në trurin tonë që përfshijnë dopaminën – një neurotransmetues kryesor që ndikon në humorin, shpërblimin dhe motivimin.” /Prive.al

 

Artikuj të ngjashëm