Shtyhet edhe një tjetër event i rëndësishëm i modës

By

Met Gala parashikua të mbahej më 4 maj është shtyrë. Shumë adhurues të modës tani janë të interesuar të dijnë se si do të ndikojë kjo në të ardhmen e modës.

Image result for met gala

Çdo vit, adhuruesit e modës kanë pritur me padurim veshjet në tapetin e kuq të Met Gala.

Met Ball përcakton tendencat kryesore të tapeteve të kuqe, të cilat ndikojnë në industrinë globale të modës. Sidoqoftë, këtë vit në vazhdën e pandemisë CoronaVirus, kryetarja e Gala që nga viti 1995, Anna Wintour.

Image result for met gala

Gala e parë u mbajt në vitin 1948 në Muzeun Metropolitik të Artit, New York, për të inkurajuar donacionet nga shoqëria e lartë e Nju Jorkut. Tema e Ekspozitës së Kostumeve të Met ndryshon çdo vit. Ndërsa tema e vitit të kaluar – “Kampi: Shënime mbi modën” kishte të bënte me interpretimet e ekzagjeruara stilistike, tema e këtij viti, “Rreth kohës: Moda dhe Kohëzgjatja” është frymëzuar pjesërisht nga Virginia Ëoolf dhe teoritë e filozofit francez Henri Bergson.

Image result for met gala

 

Artikuj të ngjashëm