Shfaqja nga Kosova “Zgjimi i pranverës”, fiton çmimin kryesor në Festivalin e Teatrit në Shkup

By

Shfaqja e prodhuar nga Teatri Kombëtar i Kosovës dhe Artpolis- Art dhe Qendra e Komunitetit “Zgjimi i pranverës”, ka arritur që të fitojnë çmimin kryesor në Festivalin Ndërkombëtarë të Teatrove në Shkup.

Kjo shfaqje është e punuar nga regjisorja Zana Hoxha, dhe është e autrotit Frank Wdekind.

Juria e festivalit ka vlerësuar lartë konceptin  artistik dhe teatral të shfaqjes, e cila ka sjellë edhe drejtim të ri të shprejes teatrore së cilës vendosi  që t’i dhurojë edhe çmimin kryesor “Grand Prix”,si shfaqja më e mirë e festivalit.

“Për shkak të konceptit të saj të fortë regjisorial dhe estetikës bashkëkohore teatrore, duke sjellur një drejtim të ri të shprehjës teatrore ballkanike, që është në hap me atë evropiane, duke vepruar në fushën e teatrit ,  përdorur muzikë, dramë, vallëzim dhe video, me aktrim që shtyjnë kufijtë ezakonshëm, duke përfshirë edhe reagimin e audiencës, Juria e Skupi Festival përzgjedhë “Zgjimi i Pranverës”, të autorit Frank Wedekind, me regji nga Zana Hohxa dhe prodhuar nga Teatri Kombëtar i Kosovës dhe Artpolis – Art dhe Qendra e Komunitetit, si: “Shfaqja më e mirë”, duke e shpërblyer meçmimin “Grand Prix” , thuhet në vlerësimin e jurisë.

Ky ishte edicionin i 14-të i ITF SkupiFestival.

Artikuj të ngjashëm