Selena Gomez mund të mos ketë kurrë fëmijë?

By

Selena Gomez zbuloi se nuk mund të mbetet kurrë shtatzënë për shkak të ilaçeve të saj për çrregullimin bipolar .

Këngëtarja dhe aktorja 30-vjeçare ka folur për përvojat e saj me çrregullimin bipolar, pasi u diagnostikua për herë të parë në vitin 2018. Në një kopertinë të fundit për Rolling Stone, Gomez shpjegoi se si është përpjekur të bëhet “shoqe” me çrregullimin e saj bipolar, pavarësisht efekteve që ka në shpresat e saj për t’u bërë një ditë nënë.

Gomez i tregoi Rolling Stone për një kohë kur ajo vizitoi një shoqe që po përpiqej të mbetej shtatzënë. Ylli i ” The Only Murders in the Building ” kujtoi se si ajo qau në makinën e saj pas vizitës së tyre, sepse dy ilaçet që ajo merr për çrregullimin e saj bipolar e bëjnë të pamundur që ajo të jetë në gjendje të mbajë fëmijët e saj.

“Kjo është një gjë shumë e madhe, e madhe, e pranishme në jetën time,” tha ajo. “Megjithatë unë jam e destinuar t’i kem ato, do t’i kem.”

Sipas Gazetës Indiane të Psikiatrisë , medikamentet e çrregullimit bipolar gjatë shtatzënisë mund të shkaktojnë potencialisht defekte të lindjes, probleme të sjelljes dhe probleme afatgjata neuro-sjellëse.

Gratë me çrregullim bipolar janë gjithashtu të ekspozuara ndaj rrezikut të rritjes së simptomave bipolare dhe episodeve gjatë shtatzënisë – kështu që mjekët përballen me vendimin e vështirë nëse njerëzit me çrregullim bipolar duhet të marrin ose jo medikamente të caktuara gjatë shtatzënisë.

Në intervistë, Selena Gomez detajoi një “episod psikoze” që përjetoi në vitin 2018 kur filloi të dëgjonte zëra të lartë. Më pas ajo kaloi disa muaj në një institucion trajtimi, megjithëse Gomez tha se “kujton vetëm fragmente” të kësaj kohe.

Pas diagnozës së saj të çrregullimit bipolar, alumit të Disney Channel iu dhanë një sërë medikamente, të cilat ajo tha se e bënë të ndihej “e zhdukur”.

“Nuk kishte më asnjë pjesë e imja që ishte atje,” tha Gomez.

Në fund, ajo përfundoi duke gjetur një psikiatër i cili e kuptoi se ajo merrte shumë medikamente dhe e hoqi të gjitha, përveç dy.

“Ai me të vërtetë më udhëzoi,” tha ajo. “Por më duhej të detoksoja, në thelb, nga medikamentet që merrja. Më duhej të mësoja se si të kujtoja disa fjalë. Do të harroja se ku isha kur po flisnim. M’u desh shumë punë që të pranoja se isha bipolare, por më mësoi si ta trajtoja atë sepse nuk do të largohej.”

Selena Gomez zbuloi se ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar në vitin 2020 kur u shfaq në serialin Live të Instagramit të Miley Cyrus me titull “Bright Minded”.

Gomez pranoi në atë kohë se zbuloi se ishte bipolare gjatë një vizite në një spital në Boston, Massachusetts.

Artikuj të ngjashëm