Sa vjet mbush sot Nexhmije Pagarusha?

By

Bilbili i këngës shqipe për vitë të tëra dhuroi ëmbëlsinë dhe emocionin e sajë në skenën tonë në rrethana të mira dhe të vështira.

Ajo shpeshherë u nderua për veprën e saj jetësore falë punës dhe përkushtimit të saj të pa shoq, derisa epitete të ndryshme iu mveshën pa reshtur emrit të saj aq të madh.
Këngët e saj mbetën të pa vdekshme, u ri sollën nga artistë të rinj dhe kështu për dekada i rezistuan kohës duke qenë ndër më të pëlqyerat.

E lindur me 7 maj 1933 në fshatin pagarushë të Malidhevës, sot këngëtarja e “Bareshës” dhe shumë të tjerave legjendare feston ditëlindjën e saj të 83-të.

I urojmë edhe shumë vite të tjera të shëndetshme e të bukura ashtu siq kishte qenë zëri i saj për më shumë se 40 vite në skenë./PRIVE.AL/
1994

 

Artikuj të ngjashëm