SA JANË HOMOFOB YJET?! (VIDEO)

By

Lajme për vrajse të personave gej, lezbike, biseksual dhe trasngjinor lexojmë pothuajse çdo ditë.

Përderisa në gjithë globin diskrimini ka ulur shkallë tek vendet shqiptare nuk po duken akoma përmirësime në këtë aspekt.

Homoseksualiteti është cilësuar si një mundje mendore por që nga viti 1993, përkatësisht me datë 17 maj Organizata botërore e shëndetësisë e largon atë nga lista e sëmundjeve.

Kjo datë tashmë shënohet si dita ndërkombëtare kundër homofobisë.  Disa organizata  mundohen që përmes formave të ndryshme të paktën në këtë ditë të tregojnë se nuk kemi pse të jemi homofob.

Artistë botërorë shpeshehere përmes artit mbështesin këtë komunitet e madje shumë të tillë kanë dalur hapur me orientimin e tyre seksual si gei.

Ndërsa në vendin tonë akoma vazhdon të konsiderohet si temë ‘taboo’ për tu diskutuar.

Mirëpo disa artistë përmes artit kanë shfaqur suportin ndaj LGBT e të tjerë kanë dalur hapur kundër tyre.

Një videon e mëposhtme mund të kuptoni se kush nga yjet tanë janë mbështetës së tyre e kush është homofob./Prive.al

Artikuj të ngjashëm