Rona Nishliu kërkon mbështetje për Jonida Maliqin në Eurovision (FOTO)

By

Sonte në Tel Aviv të Izraelit do të mbahet nata e dytë gjysmëfinale e festivalit ‘Eurovision 2019’.

Gjithsej janë 18 shtete që do të garojnë, ndërsa vetëm 10 prej tyre do të arrijnë të kualifikohen në finalen e madhe të 18 majit.

Në mesin e këtyre shteteve është edhe Shqipëria, nën përfaqësimin e artistes Jonida Maliqi me këngën “Ktheju Tokës”.

Kjo është lista e shteteve që garojnë në gjysmëfinalen e dytë të ‘Eurovision 2019’ dhe këngët përfaqësuese:

 1. Armenia – Srbuk me “Walking Out”
 2. Irlanda – Sarah McTernan me “22”
 3. Moldavia – Anna Odobescu me “Stay”
 4. Zvicra – Luca Hänni me “She Got Me”
 5. Letonia – Carousel me “That Night”
 6. Rumania – Ester Peony me “On A Sunday”
 7. Danimarka – Leonora me “Love Is Forever”
 8. Suedia – John Lundvik me “Too Late For Love”
 9. Austria – PÆNDA me “Limits”
 10. Kroacia – Roko me “The Dream”
 11. Malta – Michela me “Chameleon”
 12. Lituania – Jurij Veklenko me “Run Ëith The Lions”
 13. Rusia – Sergey Lazarev me “Scream”
 14. Shqipëria – Jonida Maliqi me “Ktheju Tokës”
 15. Norvegjia – KEiiNO me “Spirit In The Sky”
 16. Holanda – Duncan Laurence me “Arcade”
 17. Maqedonia e Veriut – Tamara Todevska me “Proud”
 18. Azerbajxhani – Chingiz me “Truth”

Renditjet e tyre janë të kombinuara për çdo vend, ku këngët më popullore marrin 12 pikë, të tjerët marrin 10, pastaj 8, 7 dhe kështu me radhë, deri në 1 pikë për këngën e tyre më të preferuar.

Juritë vendosin pikët e tyre bazuar në katër elementë kryesorë: Vokali i këngëtarit, performanca në skenë, përbërja dhe origjinaliteti i këngës, si dhe përshtypja e përgjithshme e aktit.

Rona Nishliu ka kërkuar mbështetje për Jonidën duke postuar një fotografi në Instagram e cila shpjegon se si votohet nga diaspora.

Artikuj të ngjashëm