Rekord! Portreti i Marilyn Monroe shitet për çmimin marramendës brenda katër minutave

By

Portreti i Marilyn Monroe nga Andy Warhol, një nga portretet e tij më të njohura, ka thyer rekorde pasi u shit për 195 milionë dollarë në Nju Jork në më pak se katër minuta ofertë.

Andy Warhol’s Shot Sage Blue Marilyn on display at Christie’s in New York.

Imazhi i Marilyn Monroe, Shot Sage Blue Marilyn i Warholit i vitit 1964 në ekranin e mëndafshtë, i krijuar pas vdekjes së yllit të filmit dy vjet më parë, është bërë vepra më e shtrenjtë e artit të shekullit të 20-të e shitur ndonjëherë pas ankandit të tij të hënën për 170 milionë dollarë plus tarifat, duke marrë çmimi përfundimtar është 195 milionë dollarë.

Rekordi i mëparshëm u vendos në vitin 2015 kur një pikturë e vitit 1955 nga Pablo Picasso – Les Femmes d’Alger (Versioni O) – u shit për 179.4 milionë dollarë.

Është bërë gjithashtu vepra më e shtrenjtë e një artisti amerikan që shitet në ankand. Rekordi mbahej më parë nga një pikturë e kafkës e vitit 1982 nga Jean-Michel Basquiat, dikur mik, bashkëpunëtor dhe rival i Warholit, e cila u shit për 110.5 milionë dollarë në 2017. /Prive.al

The 1964 painting is carried in Christie’s showroom in New York.

Artikuj të ngjashëm