Quentin Tarantino ruan në kasafortë skenarët e tij filmik

By

Tarantino mësoi mësimin e tij pas katastrofës së filmit “The Hateful Eight”.

Një nga episodet më famëkeq të karrierës së Quentin Tarantino është rrjedhja e skenarit së “The Hateful Eight” në Janar 2014.

Tarantino kishte dhënë vetëm një draft të parë të skenarit për një pjesë të vogël të bashkëpunëtorëve kur ai rrodhi, duke e nxitur atë të njoftonte se do të braktisë plotësisht projektin. Regjisori i tregoi Deadline në kohën kur rrjedhja e bëri atë “shumë, shumë të dëshpëruar”. Tarantino përfundimisht ndërroi mendje dhe drejtoi “The Hateful Tight” sidoqoftë, por ai ka mësuar mësimin e tij për të mos i besuar askujt kur bëhet fjalë për ruajtjen e shkrimeve të tij.

Image result for tarantino

Në një intervistë të re me Business Insider, kinematografi i Tarantino-s, Robert Richardson, tha se nuk do e përfundoi skenarin e filmit “Once upon a time i Hollywood” edhe pse një pjesë e mirë e filmit kishte hyrë në produksion.

Përfundimi i Tarantino merr një qasje revizioniste ndaj historisë, dhe regjisori ishte aq paranojak që skenari do dilte prape në internet, duke e mbajtur atë në një vend të sigurt. Vetëm Brad Pitt, Leonardo DiCaprio dhe Margot Robbie lexuan skenarin në tërësinë e tij para prodhimit, por ata mund ta bënin këtë vetëm në shtëpinë e Tarantino me drejtorin e pranishëm. Richardson u lejua të lexonte përfundimin dy muaj para se sekuenca të hidhej në film.

“Ndërsa ishim në zyrën e prodhimit, ne shkuam në një,” tha Richardson. “Skenari është marrë nga një kasafortë dhe u dorëzua vetëm atyre që e kishin të domosdoshme.”

I vetmi person tjetër që u lejua të lexonte tërë skenarin gjatë prodhimit ishte një mik i Roman Polanski. Tarantino i zbuloi Deadline në fillim të këtij muaji, ai i lejoi mikut të Polanski të lexonte skenarin e plotë dhe t’i raportonte drejtorit pasi filmi paraqiti Polanski dhe u përqendrua në vrasjen e gruas së tij, Sharon Tate.

Image result for tarantino

Artikuj të ngjashëm