Kur ndihen meshkujt më tërheqës?

By

Psikologët në Skandinavi kanë studiuar sesi njerëzit në bare vlerësojnë tërheqjen e tyre teksa përparon mbrëmja – pavarësisht se sa të dehur ndihen.

Gjatë katër fundjavave, Tobias Otterbring nga Universiteti i Agder në Norvegji dhe Kristian Rolschau nga Universiteti Aarhus në Danimarkë, pinë pije në një lokal për të plotësuar pyetësorë, në lidhje me moshën e tyre, seksin, statusin e marrëdhënies, numrin e pijeve që kishin, si dhe vlerësimin e atraktivitetit të tyre, nga një në shtatë.

Tobias dhe Agder dolën në përfundim se: “Klientët e perceptonin veten si më tërheqës në orët e mëvonshme …”.

Ata thonë se ndjenja juaj e atraktivitetit është e rëndësishme për shansin tuaj për t’u tërhequr. Pra, është si një goditje për të rritur shanset e çiftëzimit dhe lindjes së fëmijëve, ose për vetëm pak argëtim.

Autorët thanë që mund të ndodhë që ata që shkojnë në bare pasdite mund të jenë më pak tërheqës, ose të paktën mund të jenë më pak të bindur për aftësinë e tyre për të tërhequr.

Më shumë burra u bënë më të sigurt ndërsa mbrëmja përparonte. Ndërsa klientët femra e perceptonin veten si më tërheqëse në orët e mëvonshme vetëm nëse ishin beqare.

Artikuj të ngjashëm