Pse trajtimi kimik për drejtimin e flokëve është i rrezikshëm tek femrat?

By

Gratë që përdorin bojë të përhershme të flokëve ose drejtues kimik të flokëve, përballen me një rrezik më të madh të kancerit të gjirit, thonë të shqetësuar shkencëtarët.

Studiuesit në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë, një degë e Departamentit të Shëndetit të SHBA, gjurmuan pothuajse 50,000 gra gjatë tetë viteve.

Gratë që raportuan rregullisht përdorimin e ngjyrave të përhershme të flokëve kishin nëntë përqind më shumë të ngjarë të zhvillonin sëmundjen, krahasuar me ato që nuk e kishin pasur atë.

Dhe ata që kishin përdorur një trajtim kimik për drejtimin e flokëve çdo pesë deri në tetë javë kishin një rrezik prej 30 përqind më të lartë, treguan rezultatet.

Artikuj të ngjashëm