Pse nuk duhet t’i lëshoni flokët gjatë gjumit?

By

Ndoshta nuk e keni kuptuar, por fjetja me flokët lëshuar mund të shkaktojë më shumë dëm sesa thjesht një ngatërrim në mëngjes.

Më poshtë gjeni se si si gjumi me flokë të lëshuar mund të ndikojë në majet e flokëve.

  1. Ju mund të zgjoheni me flokë të ngatërruar.

Kur ndërroni krahun e fjetjes gjatë natës flokët ka të ngjarë të bëhen me nyje. Kjo ndodh për shkak të fërkimit që ndodh kur flokët tuaj preken me jastëkun. Kjo jo vetëm që do të bëjë që ju të zgjoheni me flokë të çrregullt, por ky dëmtim i përsëritur përfundimisht mund t’i dobësojë fijet.

  1. Mund t’ju japë puçrra.

Kur flokët ngatërrohen, kjo do të thotë që kutikula e tyre ngrihet dhe qëndron e hapur. Flokët e dëmtuar rriten ngadalë dhe nëse po ëndërroni flokë të gjatë dhe thjesht nuk mund t’i bëni majet tuaja të kalojnë një pikë të caktuar, sigurohuni që t’i mbroni ndërsa jeni duke fjetur.

  1. Flokët mund të dëmtohen.

Ju mund të mendoni se keni provuar çdo produkt stilimi të mundshëm për të zbutur flokët tuaj të djegur, por diçka aq e thjeshtë sa të lini flokët e lëshuar gjatë gjumit mund të bëjë që ato të humbin përmbajtjen e lagështisë. Jastëku mund të jetë përgjegjës për flokët e djegura, sepse sa më shumë fërkime të krijojnë kundër flokëve tuaj, aq më shumë lagështi avullohet prej tyre.

  1. Mund të shkaktojë ndarje të majave.

Majet e ndara nuk janë vetëm të bezdisshme, nëse keni shumë prej tyre në të gjithë flokët tuaj, kjo mund të bëjë që ato të duken jo të shëndetshëm. Nëse nuk i lidhni flokët para se të shkoni në shtrat, të gjitha hedhjet dhe kthimet gjatë natës mund të dëmtojnë ato, duke shkaktuar thyerje dhe ndarje të majave.

  1. Mund të ndikojë në cilësinë e gjumit tuaj.

Shkuarja për të fjetur me flokët e lëshuar mund t’ju mbajë zgjuar natën. Kur jeni duke fjetur, flokët mund të fërkohen në fytyrë dhe t’ju prishin gjumin.

Ndërsa për t’i mbrojtur flokët gjatë gjumit:

Mbështillini me shami. Një shall prej mëndafshi ose sateni do të mbajë majat e shëndetshme dhe nuk do të lag lagështirën nga flokët tuaj.

Zgjidh gërshetat e lirshme. Kjo do t’i mbajë flokët larg fytyrës gjatë natës dhe do t’ju ​​japë valë natyrale në mëngjes.

Artikuj të ngjashëm