Pse njerëzit mendojnë se kënga e re e Kanye West është anti-LGBTQ + ?

By

Kënga e ardhshme e Kanye West Closed on Sundays është vendosur të shfaqet në albumin e tij të ri, por njerëzit mendojnë se teksti mbështet idetë anti-LGBTQ +.

Albumi i frymëzuar nga ungjilli, Jesus is King: A Kanye West Experience, do të dalë në treg këtë fundvit, megjithëse data e lançimit tashmë është vonuar.

Pasi Kanye mbajti një festë dëgjuese për të promovuar albumin e ri, disa nga tekstet e tij u ndanë në internet.

Referuar restorantit amerikan Chick-Fil-A i cili mbyllet të dielën për arsye fetare, teksti vijon:

Njerëzit mendojnë se referenca e Kanye për Chick-Fil-A në vargje është problematike duke marrë parasysh përfshirjen e restorantit me organizatat anti-LGBTQ +.

Është raportuar se Chick-Fil-A, një kompani familjare në pronësi Baptiste, ka dhuruar miliona dollarë për grupe si Këshilli i Kërkimeve Familjare, të cilët thonë në faqen e tyre të internetit se “sjellja homoseksuale është e dëmshme për personat që merren me të, dhe për shoqërinë në përgjithësi dhe nuk mund të pohohet kurrë “.

People think Kanye's song is anti-LGBTQ+

Ndërkohë, pronari i Chick-Fil-A, Dan Cathy ka thënë më parë se kompania është kundër martesës së të njëjtit seks, megjithëse ai më vonë tërhoqi komentet e tij.

Si rezultat, Chick-Fil-A ka një reputacion në SHBA për pikëpamjet ‘homofobike’, kjo është arsyeja pse njerëzit mendojnë se referencat e përsëritura të Kanye pwr restorantin paraqesin një mesazh shqetësues, veçanërisht duke marrë parasysh temën fetare të albumit.

Në një deklaratë të raportuar nga New York Daily News, Dana White, drejtoreshë e Aksionit Kolektiv për Hapësira të Sakta, tha: “Tekstet e Kanye këtu janë një qëndrim anti-LGBTQ.”

Ata vazhduan: “Ne e kemi të qartë se ku qëndron Chick-fil-A dhe ku i vendosin paratë e tyre kur bëhet fjalë për të drejtat njerëzore dhe civile të njerëzve LGBTQ +”.

Kanye West nuk ka komentuar akoma.

Burimi: Cosmopolitan.com

 

Artikuj të ngjashëm