Pse familja e Avicii shiti të drejtat e muzikës së tij?

By

Familja e muzikantit Avicii i ka shitur 75% të të drejtave për regjistrimet dhe botimet e tij master kompanisë suedeze të argëtimit Pophouse.

Marrëveshja do t’i lejojë prindërit e Avicii të përqendrohen në fondacionin që ata krijuan pas vdekjes së tij në 2018.

Ata ruajnë 25% të të drejtave të tij të mbetura, “për të siguruar një ton dinjitoz” në mënyrën se si përdoret dhe promovohet muzika e tij.

Pophouse u krijua nga ylli i Abba, Björn Ulvaeus në 2014, dhe drejton shfaqjen Abba Voyage në Londër.

Në një njoftim për shtyp duke njoftuar marrëveshjen e Avicii, kompania zbuloi shifrat e shitjeve për koncertin virtual novator për herë të parë – me 650,000 bileta të shitura dhe më shumë se 160 shfaqje të shitura.

Avicii lindi Tim Bergling në vitin 1989 dhe u bë i njohur pasi postoi këngë që kishte bërë në dhomën e tij të gjumit në Stokholm. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm