Pse duhet të jeni mirënjohës për të gjitha miqësitë tuaja?

By

Është gjithmonë e trishtueshme kur një lidhje që mendonit se do të zgjaste përgjithmonë përfundon. Por e vërteta është se ndonjëherë njerëzit thjesht ndahen, pavarësisht se sa kohë ka kaluar.

Është e mundur të jeni miq me atë person në një moment tjetër. Megjithatë, është e rëndësishme të kuptohet se këto gjëra ndodhin për një arsye.

Miqësitë fillojnë dhe mbarojnë për një arsye. Jo të gjitha miqësitë janë të destinuara të zgjasin një jetë.

Disa njerëz vendosen në jetën tonë vetëm për një moment të shkurtër, por ai moment mund të ketë një ndikim të madh. Ndoshta ata nuk do të jenë konstante në jetën tuaj, por kjo nuk e bën praninë e tyre më pak të rëndësishme.

Ne jemi mirënjohës për miqtë që kemi tani dhe kemi pasur në të kaluarën. Secili na mësoi diçka që nuk e dinim më parë dhe ndoshta nuk do ta kishim mësuar diku tjetër.

Shumica e këtyre miqësive nuk zgjatën, por kjo është në rregull. Ne ende i mbajmë këto mësime dhe kujtime që ndajmë me secilin prej këtyre njerëzve.

Nëpërmjet gjithë kësaj, mësuam se jo të gjitha miqësitë zgjasin përgjithmonë, por kjo nuk do të thotë se ato nuk kishin asgjë. Mund të nënkuptojë më shumë sepse mund të reflektoni mbi përvojën dhe marrëdhënien dhe të kuptoni kuptimin.

Miqësia mund të mos zgjasë përgjithmonë, por qëllimi i miqësisë zgjat.

Është në rregull të ndalosh qëllimisht të jesh miq me një person. Nëse ata janë bërë toksikë ose të largët, ose nëse thjesht nuk po ju trajtojnë ashtu si duhet një mik, nuk duhet të ndiheni keq për ndërprerjen e lidhjeve me ta.

Por vetëm për shkak se miqësia përfundoi në një mënyrë negative nuk do të thotë që e gjithë përvoja duhet të jetë negative. Ka diçka për të mësuar nga çdo marrëdhënie, e mirë apo e keqe. Nëse asgjë tjetër, ju mësoni disa gjëra për veten tuaj.

Jo të gjitha miqësitë zgjasin përgjithmonë. Por kujtimet që ndani dhe mësimet që mësoni janë një pjesë e rëndësishme e asaj që jeni. Pavarësisht se sa e gjatë apo e shkurtër ishte miqësia, jini mirënjohës që keni atë person.

Ka raste kur dëshirojmë të kthehemi dhe t’i bëjmë gjërat ndryshe, dhe ka raste kur nuk themi atë që duhet të themi.

Pra, falenderoni miqtë që keni, dhe nëse mundeni, falenderoni miqtë që keni pasur.

Të gjithëve u pëlqen të vlerësohen. Pavarësisht pse përfundoi apo si përfundoi, ji mirënjohës për përvojën. Secili mik që kam dhe kam pasur një vend të veçantë në zemrën time.

Do të jem gjithmonë mirënjohës për gjithçka që kam mësuar gjatë çdo miqësie. Dhe unë jam mirënjohës për atë që jam bërë si rezultat.

Artikuj të ngjashëm