Pirja e duhanit ndikon edhe në jetën seksuale

By

“Pirja e duhanit vret” nuk është vetëm një paralajmërim ligjor. Në fakt mund t’ju rrezikojë jetën. Duke filluar nga mushkëritë dhe zemra deri te kockat tuaja, mund të ndikojë në shumë organe vitale të trupit tuaj, përfshirë organet gjenitale. Po, pirja e duhanit në fakt mund të ketë një efekt negativ edhe në jetën tuaj seksuale. Ai potencialisht zvogëlon rrjedhjen e gjakut në organet tuaja gjenitale dhe pengon performancën tuaj seksuale, si dhe përvojën në më shumë se një mënyrë.

Pirja e duhanit potencialisht mund të zvogëlojë kohën mesatare të ejakulimit tek meshkujt duke dobësuar muskujt në rajonin gjenital. Tek femrat duhanpirëse, mund të zvogëlojë aftësinë e tyre për të përjetuar ndjesi në rajonin gjenital. Pirja e duhanit gjithashtu mund të ndikojë negativisht në procesin tuaj të zgjimit. Kjo është një nga mënyrat se si jeta juaj seksuale mund të prishet nëse pini duhan.

Zvogëlon dëshirën tuaj seksuale

Një paketë e cigareve që nuk harroni të mbani kurrë mund të fajësohet për këtë. Pirja e duhanit bën që si meshkujt ashtu edhe femrat të humbasin interesin për seksin duke ndikuar në nivelet e tyre të testosteronit. Testosteroni është një hormon përgjegjës për nxitjen e rritjes së muskujve dhe ruajtjen e dëshirës seksuale në të dyja gjinitë. Pirja e duhanit rrit nivelet e monoksidit të karbonit në trup duke ulur nivelet e testosteronit. Kjo, nga ana tjetër, ndikon në epshin dhe jetën tuaj seksuale, shkruan thehealthsite.

Artikuj të ngjashëm