Përdorni këto teknika komunikimi për një marrëdhënie të mirë në çift

By

Mësimi i aftësive efektive të komunikimit në martesën tuaj mund ta bëjë marrëdhënien tuaj pafundësisht më të mirë.

Një nga shumë e shumë gjëra në lidhje me martesën është se ajo ju bën të ndërgjegjshëm në mënyrë të pakëndshme për zakonet e këqija ose të bezdisshme të partnerit tuaj.

Ka acarime të vogla, të vogla që bëhen punë të mëdha.

Sigurisht, ka zakone më të mëdha, më të nuancuara.

Dhe ndërsa acarimet e vogla mund të trajtohen, çështje të tjera duhet të trajtohen me një qasje më delikate.

Është e vështirë të nxirrni çështje që partneri juaj nuk dëshiron të dëgjojë.

Por ekziston një skenar për të ndihmuar në hapjen e temave të ndjeshme pa e bërë personin të ndihet i lënduar, i sulmuar ose në mbrojtje.

Thjesht kërkon takt.

Për shembull: Nëse kanë erë të keqe të gojës, mund të jetë për shkak se ata kanë disa shqetësime për të shkuar te dentisti.

“Mund të thuash ‘Shiko, do të vij me ty te dentisti. Dëshironi që unë të caktoj takimin për ju?’ Pra, në vend që të gjejmë pilulën për simptomat, duhet të shohim se çfarë e shkakton sëmundjen dhe ndonjëherë duhet të shqyrtojmë motivet tona.»

Megjithatë, është e vështirë t’i afrohesh një partneri pa u treguar si i ashpër apo i poshtër.

Këtu janë 4 teknika komunikimi (që janë aq efektive sa është e frikshme):

1. Mos jini akuzues

Sigurisht, thonjtë e gërvishtur të këmbëve të partnerit tuaj ose mungesa e taktit kur flisni me prindërit tuaj mund të jenë irrituese, por është e rëndësishme që të mos e lejoni të shfaqet kur e ngritni temën për herë të parë.

Me fjalë të tjera, është më mirë të shmangni deklaratat si: “Thonjtë e këmbëve të tu janë të neveritshëm!” ose “Nuk ke arsye të shëndoshë!”, të cilat vetëm sa do të ngjallin pakënaqësi.

“Flisni për ndjenjat tuaja”, rekomandon Petang.

“Për shembull, “Unë jam i shqetësuar për shëndetin tuaj kur keni aq shumë gazra”, “Më dhemb kur thonjtë tuaj më gërvishtin”, ose “Më vjen keq kur ndjej se nuk po kujdeseni për veten”.

2. Qëndroni të fokusuar në lazer në një zgjidhje të mundshme

Nëse e mbani diskutimin të përqendruar në çdo gjë që partneri juaj po bën, ata do të ndihen të mbështetur në një cep.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në zgjidhjen e problemit.

“Kërkimi i partnerit tuaj për të gjetur zgjidhjen ka më shumë gjasa që t’i detyrojë ata të ndjekin”, thotë Petang. ‘Jam i shqetësuar për shëndetin tuaj. Fryma juaj është aq e keqe sa pyes veten nëse ka ndonjë problem me dhëmbët apo stomakun tuaj. Çfarë mendoni se do të ishte një ide e mirë për të filluar të merreni me të?”

Petang gjithashtu shton se duhet të ofroni edhe bashkëpunim.

Mendoni: “Çfarë mund të bëjmë së bashku për ta rregulluar këtë? Si mund të ndihmoj?”

3. Dëgjoni në mënyrë aktive

Gjatë bisedës, kur partneri juaj u përgjigjet deklaratave tuaja fillestare, është në interesin tuaj më të mirë të përmblidhni dhe të përsërisni ato që ata thanë për t’i bërë të ditur se keni dëgjuar dhe përpunuar gjithçka.

“Kur bëhet fjalë për zgjidhjen e konflikteve, kjo është ajo që njerëzit duan”, thotë Petang. “Ata thjesht duan të dëgjohen.” Ka të bëjë me pranimin e këndvështrimit të tyre dhe ndjeshmërinë.

Pra, nëse humbja e qetësisë së tyre është një problem dhe ata pranojnë se stresi është një shkak, ju mund të përgjigjeni me: “Mëngjeset tuaja janë vërtet stresuese. Ndoshta ne mund të ngrihemi më herët së bashku dhe të pimë kafe para se fëmija të ngrihet, në mënyrë që të kemi pak më shumë kohë për t’u dekompresuar.”

Është gjithashtu mirë të marrësh fjalën e tyre.

Mendoni: ‘Cila është një mënyrë e mirë që mund të mendoni për ne për të rregulluar rutinën tonë të mëngjesit në mënyrë që të jeni më pak të stresuar menjëherë?”

4. Kthejeni atë në dashuri

Edhe nëse thoni gjithçka në mënyrë perfekte dhe me dashamirësinë më të madhe, ka shumë mundësi që partneri juaj të reagojë keq.

Pavarësisht se çfarë, egoja e tyre do të plagoset. Është zhgënjyese, po. Por ju duhet të jeni të ndjeshëm ndaj kësaj.

Përndryshe, gjërat mund të shpërthejnë shpejt. Nëse kjo ndodh, është e rëndësishme të tregoni se vini nga një vend kujdesi, jo nga kritika.

“Sigurohuni që partneri juaj ta dijë se ju e doni atë, pa marrë parasysh çfarë,” thotë Petang.

Artikuj të ngjashëm