Për humor më të mirë konsumoni kakaon!

By

Është provuar se kakao mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe simptomat e depresionit me anë të mjeteve të ndryshme

Përveç ndikimit pozitiv të kakaos në sistemin mendor të lidhur me moshën, efekti i saj në tru mund të përmirësojë humorin dhe të luftojë simptomat e depresionit.

Efektet pozitive në humor mund të jenë për shkak të flavanoleve që gjenden në kakao, konvertimit të triptofanit në serotonin që stabilizon disponimin tuaj, përmbajtjes së kafeinës ose thjesht kënaqësisë shqisore të ngrënies së çokollatës me shumë kakao.

Një studim mbi konsumin e çokollatave tek gratë shtatëzëna zbuloi se ngrënia më e shpeshtë e çokollatës reduktonte stresin dhe përmirësonte humorin tek foshnjat.

Për më tepër, një tjetër studim zbuloi se ngrënia e kakaos me sasi të lartë të polifenolit ka përmirësuar ndjenjën e kënaqësisë dhe qetësisë.

Ndërsa rezultatet e këtyre studimeve të hershme janë premtuese, kërkohet më shumë kërkime mbi efektin e kakaos në gjendjen shpirtërore dhe depresionin, përpara se të nxirren përfundime më të sakta.

Artikuj të ngjashëm