Për herë të parë në 68 vjet, Mbretëresha Elizabeth merr këtë vendim

By

Mbretëresha Elizabeth e Britanisë ka kërkuar që të mos ketë performanca me armë për të shënuar ditëlindjen e saj të martën, shkroi një reporter i ITV News në Tëitter, duke thënë se monarkes nuk i duket lëvizje e duhur në situatën e krizës së koronavirusit.

Përshëndetjet me armë, në të cilat boshatisen disa raunde nga vendndodhje të ndryshme në të gjithë Londrën, zakonisht përdoren nga familja mbretërore për të shënuar raste të veçanta, si përvjetore dhe ditëlindje. Ditëlindja e 94-të e Mbretëreshës është më 21 prill.

Reporteri Chris Ship tha se kjo është hera e parë që ajo bëri një kërkesë të tillë në mbretërimin e saj 68 vjeçar.

Britania është në ose afër kulmit të një shpërthimi të koronavirusit, ku më shumë se 14.000 njerëz tashmë kanë vdekur – numri më i lartë kombëtar i vdekjeve nga pandemia të lidhur me të paktën 150.000 vdekje në të gjithë botën.

  

Artikuj të ngjashëm