Për dy vjet radhazi, Forbes shpall Kylie Jenner miliarderen më të re në botë

By

Forbes sapo publikoi listën vjetore të Miliarderëve në Botë, dhe Kylie Jenner mbetet miliarderja më e re në botë e ‘vetë-krijuar’.

Po, më e re (ajo është 22 vjeçare). Po, e vetë krijuar (pavarësisht nga shumë ndihmë nga familja e saj e famshme, ajo nuk e trashëgoi biznesin e saj – ajo e ndërtoi atë). Po, miliardere (ajo ia vlen 1 miliard dollarë).

Jenner së pari u rreshtua në listën e miliarderëve në Mars 2019, më pas çimentoi më tej vendin e saj në Nëntor, kur ajo ra dakord të shesë 51% të Kylie Cosmetics të saj në gjigantin e bukurisë Coty Inc. për 600 milionë dollarë. Marrëveshja, e cila u mbyll në janar, vlerëson biznesin e saj në rreth 1.2 miliardë dollarë. Paratë e gatshme nga shitja dhe pjesa e mbetur prej 49% e aksioneve të saj e bëjnë Jenner një nga vetëm 2,095 persona në botë me një pasuri dhjetë-shifrore.

Burimi: Forbes

Artikuj të ngjashëm