Nuk takojmë asnjë njeri rastësisht!

By

Asgjë nuk është e rastësishme.

Në këtë botë, ku kemi pasur fatin e mirë për të jetuar, çdo takim dhe njohje e rastësishme ka një qëllim.

Ndonjëherë na duhet që njerëzit të zgjohen dhe të ndihmojnë në ndryshimin e drejtimit të jetës sonë; nganjëherë – për të na ngritur dhe për të na kujtuar se kush jemi në këtë tokë.

Dhe nganjëherë këto janë ata, që na takojnë vetëm për një çast.

Për ironi, ne nuk e dimë qëllimin e çdo personi që takojmë, por ne duhet të qëndrojmë të hapur për gjithçka që sjell çdo njohje e re.

Ndonjëherë ia vlen të shikosh gjithë botën si një ndërthurje fijesh: argjend ose të kuqe, secila prej të cilave pasqyron një takim me një person të caktuar, i cili madje as nuk ka ndodhur ende.

E gjithë jeta jonë është ndërveprim me njëri-tjetrin. Edhe pse teknologjia moderne, interneti, rrjetet sociale po përpiqen të na bindin që ky ndërveprim mund të minimizohet, diçka po ndryshon në mendjen tonë kur kuptojmë se gjithçka në jetë nuk ndodh rastësisht.

Ndonjëherë universi na dërgon njerëz për të na ndihmuar në jetën tonë, edhe nëse ato nuk bëhen të rëndësishme për ne. Edhe nëse nuk mund ta parashikojmë të, ne mund të përgatitemi, për këto surpriza të jetës.

Njerëzit vijnë sepse ne kemi nevojë të zgjohemi. Këto janë ato që vijnë për një kohë të gjatë. Ndonjëherë këta janë partnerët tanë, shpirtrat binjakë.

Këto janë ato që ndryshojnë plotësisht jetën tonë. Njerëz të cilët na ndihmojnë të kujtojmë se kush jemi.

Nganjëherë në rrugën e jetës fillojmë të humbasim veten. Në kotësi dhe shqetësime të përditshme, harrojmë se kush duam të bëhemi, atë që kemi ëndërruar (dhe përsëri ëndërrojmë) se kush jemi me të vërtetë.

Ne thjesht i dorëzohemi një jete të rritur dhe të përgjegjshme, duke harruar atë që ne me të vërtetë jemi. Dhe nuk është as një vend pune, as qyteti për gjithë jetën, është shpirti dhe vizioni i brendshëm i botës. Dhe tani ka njerëz që vijnë në jetën tonë për të na ndihmuar të kuptojmë se kush jemi, në mënyrë që të fillojmë të jemi vetvetja, shkruan bota.al. Njerëz të cilët janë të rëndësishëm për një çast. Kur fillojmë një bisedë me një shok udhëtimi të rastësishëm dhe nuk mund të ndalemi aspak.

Ose kur shkëmbejmë buzëqeshje me një person që ngjitet në një shkallë lëvizëse aty pranë. Dhe duket se me të vërtetë është një lloj tjetër lidhjeje.

Vetëm sepse dikush nuk qëndron gjatë në jetën tonë, nuk do të thotë që në një takim me të nuk ka asnjë lloj kuptimi.

Gjithçka e ka një kuptim.

Dhe janë këto fije të padukshme që na lidhin me njëri-tjetrin dhe e bëjnë jetën tonë dhe këtë botë më të paparashikueshme, sepse nuk e dimë kurrë se kur do të takojmë dikë, që do të na e ndryshojë jetën tonë.

Artikuj të ngjashëm