Nuk keni parë ndonjëherë dyqan si ky i Dolce & Gabbana!

By

Shtëpia italiane e modës Dolce & Gabbana bashkëpunoi me firmën e arkitekturës Carbondale për të krijuar një butik mahnitës, luksoz me dy kate në qendër të Romës. Shtrihet në 8,500 metra katrorë, dyqani ndërthur pasurinë e traditave dhe kulturës italiane me zejtarinë moderne.

Carbondale përdor lartësi të ndryshme të tavaneve, modelet e dyshemesë dhe proporcionet e kolonave për të dhënë iluzionin e thellësisë.

Disa nga dhomat kanë një “galeri dixhitale” të Sistine Chapel, si dhe Hercules dhe Athena të ulur në mes të reve dhe dritë rrufe. Ndërsa kaloni nëpër dhoma, do të dëgjoni thirrje Gregorian sikur të ishit brenda një prej kishave më të vjetra të Romës.

Dhoma e Madhe përmban dy kupola prej druri dhe 15 mermere të ndryshme të rregulluara me figura gjeometrike në dysheme.

 

 

Artikuj të ngjashëm