Ngjyrat kanë ndikim në psikologjinë e njeriut – Ja çfarë të vishni nëse doni rritje page në punë

By

Rritja e pagës ose ngritja në detyrë shpesh mund të mund të duket si diçka e pamundur. Midis administratës dhe ~ burokracisë ~ të shumë zyrave, nganjëherë puna e palodhur nuk është domosdoshmërisht e mjaftueshme për të garantuar një hap përpara shkallëve të karrierës.

Dhe me siguri, ndërsa ka shumë faktorë që padyshim që ndikojnë në rritjen e pagës, rezulton se ka të paktën një gjë të lehtë që mund të bësh për të ndihmuar në rritjen e shanseve tuaja për rritje të pagës ose ngritje në detyrë.

Falë shokut tonë të vjetër të vjetër – shkencës – duket se diçka aq e thjeshtë sa ngjyrat, kanë ndikim në psikologjinë njerëzore.

Hulumtimi i ri mbi atë se si njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar përjetojnë, perceptojnë dhe bashkëveprojnë me ngjyrën zbuluan se mund të ketë një ngjyrim të veçantë që mund të rrisë profesionalizmin tuaj të perceptuar

Këshilltarja e ngjyrave, Jules Standish, jep mendimin e saj prej eksperteje,  për ngjyrën më të mirë për tu veshur në punë, duke rritur shanset tuaja për të arritur atë pagë të ëmbël. Por nuk është kombinimi klasik bardh e zi, për të cilin mund të jeni duke menduar. Në fakt, krejt e kundërta!

Rezulton se veshja e një prej ngjyrave më të ndritshme në spektrin e ngjyrave, e kuqe, mund të ishte çelësi për rritjen e pagës.

“E kuqja tregon se jeni të apasionuar pas punës dhe jeni energjik sa duhet për ta bërë atë”, shpjegon Standish.

“E kuqja është arritësi i fuqishëm dhe mund të kombinohet me blu (për besueshmëri) ose të zezë (për autoritetin dhe kontrollin në një pozitë të rangut më të lartë).”

Burimi: Cosmopolitan.com

 

Artikuj të ngjashëm