Nëse lotët janë tharë nga “Mrekullia në qelinë nr. 7” dhe “Annem”, filmi “Ayla” do t’ua rikthej!

By

Propozime të shumta për filma kanë qenë këtë periudhë e vëmendje kanë marrë ato që kanë emocionale të krijuara nga kinematografia turke.

Pas “Mrekullia në qelinë numër shtatë” dhe “Annem” që i sygjeruam ditë më parë, është një tjetër që nuk duhet lënë pa e parë.

Fjala është për “Ayla: Vajza e luftës” e cila është e bazuar në ngjarje të vërtetë.

Fabula e saj është e përqendruar fillimisht në luftën e dytë botërore, ku forcat ushtarake turke shkojnë për të ndihmuar në Korenë e Jugut, por atje një ushtar gjen një vajzë në fushëbetejë, prindërit e së cilës janë vrarë.

Pasi e shpëton, mes tyre krijohet një raport babë e bijë, por që rrethanat janë të pamundura për një relacion normal.

Sylejmani gjendet mes dy zgjedhjesh, të qëndruarit me Aylën apo të kthehesh në atdhe ku e pret e dashura për tu fejuar.

Një skenar marrë nga jeta reale që do t’iu bëj të shpërtheni në lot nga momentet tejet të ndjeshme./Prive.al

Artikuj të ngjashëm