Nëse keni problem me rritjen e flokëve, këto ushqime duhet të konsumoni

By

Shumë njerëz duan flokë të fortë dhe të shëndetshëm, veçanërisht pasi rriten.

Interesante, flokët tuaj rriten rreth 1.25 cm në muaj, dhe 15 cm në vit. Sa shpejt rritet, varet nga faktorë si mosha, shëndeti, gjenetika dhe dieta.

Edhe pse nuk mund të ndryshoni faktorë si mosha dhe gjenetika, dieta është një gjë për të cilën keni kontroll. Në fakt, konsumimi i një diete që nuk ka ushqyesit e duhur mund të çojë në humbjen e flokëve.

Nga ana tjetër, ngrënia e një diete të ekuilibruar me ushqyesit e duhur mund të ndihmojë në promovimin e rritjes së flokëve, veçanërisht nëse jeni duke përjetuar humbje të flokëve për shkak të ushqyerjes së dobët.

Këtu janë disa nga ushqimet më të mira që mund të hani për të nxitur rritjen e flokëve.

 • Vezë,
 • Qershi,
 • Spinaq,
 • Peshk,
 • Patate të ëmbla,
 • Avokado,
 • Arra,
 • Fara,
 • Speca,
 • Midhje,
 • Karkaleca,
 • Fasule.

 

Artikuj të ngjashëm