Në testamentin e aktorit të ndjerë: Legjenda e Hollywood dhuron pasurinë për bamirësi

By

Legjenda e Hollivudit, Kirk Douglas ishte gjithmonë një person mjaft bamirës, dhe kjo nuk mbaroi me vdekjen e tij në fillim të këtij muaji.

Ikona e ekranit, i cili vdiq 5 shkurt në moshën 103 vjeçare, la pjesën më të madhe të pasurisë së tij prej 80 milionë dollarë në fondacionin Douglas, bamirësi që ai themeloi gati gjashtë dekada më parë.

Fondacioni Douglas, i krijuar në vitin 1964 nga Douglas dhe gruaja e tij Anne Beydens Douglas.

“Qëllimi kryesor i Fondacionit Douglas është të ndihmojë ata që nuk mund të ndihmojnë veten e tyre,” thuhet në faqen e internetit.

“Fokusi kryesor i tij është përmirësimi i arsimit dhe shëndetit, nxitja e mirëqenies dhe më e rëndësishmja zhvillimi i mundësive të reja për fëmijët që e mbajnë të ardhmen tonë në duart e tyre.”

Kirk Douglas with son Michael Douglas

Përveç Anne, la pas Joel Douglas, djali i çiftit, dhe Peter dhe Michael, djemtë e tij nga martesa e tij e parë.

Joel është një producent filmi dhe Peter është një producent televiziv.

Një djalë i katërt, Eric, vdiq nga një mbidozë aksidentale në Manhattan në 2004.

Michael nuk trashëgoi asnjë aset dhe pasuri të babait – jo se do t’i duhej. Ylli i “Wall Street” vlen rreth 300 milion dollarë në të drejtën e tij.

Burimi: Page Six

Artikuj të ngjashëm