Në mes të pandemisë, Dua Lipa bën thirrje edhe për këtë çështje problematike

By

Pop këngëtarja Dua Lipa ka bërë thirrje që platformat e mediave sociale të monitorohen më nga afër për bullizmin në internet.

Në një intervistë për revistën muzikore NME, këngëtarja 24-vjeçare e “Future Nostalgia” foli hapur për përvojën e saj të të qenit në internet.

Dua Lipa tha se ajo kishte drejtuar personalisht llogarinë e saj në Twitter, por stresi i trajtimit të komenteve negative në internet u bë e tepërt për të. Duke mos dashur të dalë nga një platformë e përshtatshme që i ndihmon asaj të mbetet në kontakt me fansat e saj, këngëtarja ia dorëzoi menaxhimin e llogarisë së saj në Twitter ekipit të saj të mediave.

Praktikimi i ndarjes mendore i ka dhënë forcën Dua Lipa që të vazhdojë të përdorë llogarinë e saj në Instagram.

“Ndihem si në Instagram, postoj sikur jam në një blog dhe thjesht mund të ndahem nga ajo, ndërsa, në Twitter, pasi të bëj një postim përpiqem t’i kontrolloj të gjitha komentet,” tha ajo.

“Kjo ishte padyshim u bë mjaft e pashëndetshme” sepse unë thjesht do të shqetësohesha për [përgjigjen]. ”

Dua Lipa #suit | Cantantes famosos, Cantantes, Famosos

Sulmimi apo bullizmi në internet është një problem social në rritje. Hulumtimi i kryer nga Qendra e Kërkimeve në internet, zbuloi se në vitin 2019, 36.5% e njerëzve mendonin se ishin ngacmuar në krahasim me vetëm 18.8% të njerëzve në vitin 2007.

Dua Lipa tha se praktikat aktuale të monitorimit për sulmin në internet në platformat e mediave sociale nuk shkuan aq larg dhe kërkoi që menaxherët e platformës ta marrin seriozisht këtë kërcënim dixhital për shëndetin mendor.

Ajo tha: “Unë e di nëse ka ndonjë përmbajtje abuzive ose blla blla blla, ata e heqin atë. Por nuk mendoj se shohin disa gjëra ose lloje të ngacmimit në internet për aq serioze sa janë. Këto gjëra duhet të monitorohen pak më afër. “

Komentet e Dua Lipës vijnë pasi njerëzit në mbarë botën gjithnjë e më shumë përdorin platforma të mediave sociale për të qëndruar në kontakt me miqtë dhe familjen ndërsa izolohen në shtëpi për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Sipas një raporti të fundit nga Kantar, kriza globale shëndetësore ka bërë që angazhimi i mediave sociale të rritet me 61% mbi normat e përdorimit normal. Përdorimi i përgjithshëm i Facebook është rritur me 37%, ndërsa platforma kineze e mikro-blogimit Ëeibo ka parë një rritje prej 58% të përdorimit.

Burimi: Infosecurity-magazine

Artikuj të ngjashëm