Në fakt, selfie-t bëjnë që hunda juaj të duket më e madhe

By

Shkrepja e selfies në një distancë prej rreth 30 cm nga fytyra rrit madhësinë e perceptuar të hundës me gati 30%, sipas një raporti të botuar në revistën JAMA Facialry Surgery.

Studiuesit tani po paralajmërojnë se pacientët e interesuar në procedurat kozmetike nuk duhet të bazoheni në selfe si udhëzim kur mendojnë të bëjnë ndryshime në fytyrat e tyre.

“Pacientët, njerëzit, madje edhe familja ime duhet të jenë të vetëdijshëm se nëse jeni duke bërë një selfie, nuk është ashtu si ju duket,” tha Dr. Boris Paskhover, kirurg rindërtues në Rutgers New Jersey Medical School dhe autori udhëheqës në studim.

“Selfie-t e bëjnë hundën tuaj të duket më e gjerë dhe më i trashë kur në të vërtetë nuk është ashtu, dhe njerëzve u pëlqen një hundë më e vogël,” shtoi Paskhover. “Frika ime është se gjenerata e re tani nuk e di. Ata dinë vetëm të shkrepin selfie”.

Selfies janë bërë shpejt emblematikë e kohës sonë, falë pjesërisht për popullaritetin e faqeve të mediave sociale si Facebook dhe Instagram. Brenda vitit të parë të ekzistencës, Google Photos pa më shumë se 25 miliardë selfie të ngarkuar në serverët e tij, sipas Anil Sabharwal, nënkryetar i Google Photos.

Për ta vënë atë në perspektivë, ka rreth 8 miliardë njerëz që jetojnë në të gjithë planetin.

Fenomeni selfie mund të jetë duke i bërë njerëzit të bëjnë operacione bazuar në fotografi që shtrembërojnë tiparet e tyre, thotë Paskhover.

Image result for nose in the selfie

Duke përdorur modelimin matematikor, studiuesit zbuluan se fotografitë e marra në një distancë prej 30 cm rritën madhësinë e hundës me 30% tek burrat dhe 29% në gratë krahasuar me fotografitë e bëra në një distancë të pafundme kamerash.

Fotografitë e marra në një distancë prej 2 metrash nga subjekti nuk u treguan se deformojnë në mënyrë të konsiderueshme dimensionet e hundës.

“Në 2 metra, distanca midis hundës dhe kamerës dhe distanca midis rrafshit tuaj të fytyrës dhe kamerës është pothuajse e njëjtë,” tha Paskhover. “Për shkak se ndryshimi është shumë i vogël, hundët nuk deformohen.”

Artikuj të ngjashëm