Ndërron jetë gruaja e Kobe Bryant – Thashethemi që trazoi mediat sociale

By

Në shkurt të vitit 2020, një video që supozohet se tregon një raport të BBC News në lidhje me vdekjen e Vanessa Bryant, e veja e legjendës së NBA, Kobe Bryant, që krijoi rrëmujë në mediat sociale.

Këtu është një fotografi se si u shfaq videoja në Facebook:

Ky nuk ishte një raport i vërtetë lajmesh. Ishte një mashtrim i krijuar për të përfituar nga vdekja e fundit e yllit NBA dhe vajzës adoleshente të çiftit, Gianna; të dy u vranë në një përplasje me helikopter më 26 janar 2020, së bashku me shtatë të tjerë.

Shumw shenja treguan se ky ishte një raport i rremë lajmesh. Si fillim, uebfaqja Network-Channel-Wereblogs.com nuk është zakonisht aty ku do të gjeni raporte video nga BBC News.

Së dyti, ndërsa imazhi i viedos shënonte “BBC News”, video aktuale paraqiste raportime të palidhura nga Neil Cavuto të Fox News.

Së fundmi, ku klikon këtë faqe në internet për të parë videon, vetëm disa sekonda të luajtura para shikuesve u nxitën të ndanin raportin në Facebook. Kjo nuk është një praktikë tipike e BBC-së, por është e zakonshme në mesin e rrëmujave në internet.

Si përmbledhje, Vanessa Bryant nuk kreu vetwvrasje në shkurt të vitit 2020. Ky thashethem filloi me një mashtrim që synon të kapitalizojë një ngjarje tragjike.

Burimi: Snopes.com

Artikuj të ngjashëm