Ndahet nga jeta ylli i njohur

By

Bernard Cribbins ka vdekur në moshën 93-vjeçare.

Aktori, komediani dhe këngëtari është ndoshta më i njohur në vitet e fundit për rolin e tij të përsëritur në Doctor Who së bashku me David Tennant dhe Catherine Tate, por ka qenë një film i rregullt në ekranet tona që nga debutimi i tij televiziv në versionin e vitit 1956 të David Copperfield.

Cribbins, i cili ka lindur në Oldham, u shfaq në filma të shumtë – duke përfshirë Carry on Jack dhe Carry on Columbus, dhe Frenzy të Alfred Hitchcock. Ai së pari hyri në universin e Doctor Who në filmin Daleks’ Invasion Earth 2150 AD së bashku me Peter Cushing në 1964, përpara se të kthehej për ringjalljen e serialit në 2007 si një personazh tjetër, Wilfred Mott.

Cribbins mbahet mend gjithashtu nga një brez fëmijësh si tregimtari i Wombles, nga 1973-75 – edhe pse seriali u përsërit pafundësisht për dekada më pas, që do të thotë se trashëgimia e tij e ka mbijetuar afatin e shkurtër. Tonet e tij të buta nënkuptonin se ai ishte i përshtatshëm për shfaqjen e tregimeve të BBC-së, Jackanory, në të cilën ai u shfaq më shumë se çdo lexues tjetër, 114, midis 1966 dhe 1991. Ai gjithashtu u shfaq në 11 episode të Coronation Street në 2003 si Wally Bannister.

 

Artikuj të ngjashëm