Mos anashkaloni këto këshilla nëse keni bërë ose mendoni të bëni një tattoo

By

Së fundi, dizajni që keni pasur në kokën tuaj për muaj të tërë, është bërë tashmë një realitet dhe lëkura juaj po mban një tatuazh të freskët.

Por çfarë tjetër? Si të kujdeseni për atë dhe sigurohuni që ai të shërohet mirë dhe të përfundojë duke shikuar po aq bukur sa duhet? Ja gjithçka që duhet të dish …

Ndiqni këshillën e artistit tuaj tatuazh

Këshilla pasuese do të ndryshojnë nga studio në studio, dhe ndonjëherë edhe artistët në të njëjtin studio do të kenë ide të ndryshme për atë që shëron më së miri një tattoo. Dëgjoni udhëzimet që jep artisti/ja juaj – shumica do të kenë një fletëpalosje me këshillat e tyre të shtypura për ju që ta largoni.

Pas disa orësh lani butësisht tatuazhin

Shumica e këshillave do të ju tregojnë që të lini mbulesën në tatuazh për 2-5 orët e para, pastaj hiqni me kujdes dhe lani butësisht tatuazhin me ujë të butë dhe sapun të lëngët të lëngshëm, si Carex.

Zbato një shtresë të hollë me krem hidratues pa aromë

Ju pastaj duhet të aplikoni një shtresë të hollë të një krem hidratues pa aromë si Bepanthen (krem i skuqjes me pelenë) – artisti juaj do t’ju tregojë se cilat rekomandojnë. Ju ose mund të shëroheni me garzë, ose ta lini të hapur në ajër, në varësi të këshillave të artistëve tuaj. Në përgjithësi, studiot do t’ju këshillojnë të përsëritni procesin e pastrimit 3-5 herë në ditë.

Mbani tatuazh të pastër dhe të thatë

Mbani tatuazhin të pastër dhe të thatë dhe mos i lagni në ujë për të paktën një muaj (dushet janë ok, nuk janë banjot). Nëse rrobat tuaja kanë të ngjarë të fshijnë atë, mbajeni të mbuluar me garzë.

Shmangni rrezet e diellit direkte

Shmangni ekspozimin ndaj rrezet e diellit, nëse nuk është e nevojshme. Tatuazhet, sidomos ato me ngjyrë, mund të zbehet në diell – kështu që kur është shëruar plotësisht, sigurohuni që ajo është e mbuluar me një SPF të lartë nëse ju do të kapni disa rreze.

Jini të durueshëm me kohë shërimi

Kohët e shërimit varen nga sa shpejtë shërohet një varrë në trupin tuaj dhe nga madhësia e dizajnit. Kjo mund të shkojë diku nga rreth një javë për dizajne të thjeshta dhe të vogla, deri në disa muaj për dizajne komplekse dhe më të mëdha. Mbani në vijim udhëzimet tuaja për kujdesin e deritanishëm për sa kohë që artisti ju ka thënë, dhe sigurohuni që tatuazhi të mbahet mirë hidratuar dhe i pastër për disa muaj pas kësaj, duke shmangur produktet e lëkurës gërryese.

Mos e kruani!

Ndërsa tatuazhi shërohet, ajo mund të skuqet ose zbehet pak. Shmangni kruarjen, pasi kjo mund të heq bojë në atë zonë dhe të çojë në zona tw venitura ose tw heqet krejtësisht. Nëse ju  kruhet, mos e vërtitni – në vend të kësaj kruani me të lehtë. Kjo duhet të zgjasë vetëm për javët e para apo më shumë – nëse qëndron e ngritur, kruan në mënyrë të pakontrolluar, është skuqur rreth dizajnit, ka gjakderdhje për më shumë se një ditë apo më shumë pasi të ketë bërë ose është vazhdimisht e nxehtë për të prekur, kthehu yek artisti juaj ose kërkoni këshilla mjekësore. Tatuazhet e infektuara janë shumë të rralla, por mund të ndodhin dhe është gjithmonë e vlefshme që të kontrollohet nëse jeni i shqetësuar për të.

Kthehuni në studio për ripunim të tatuazhi nëse është e nevojshme

Nëse e humbni bojën, studio juaj duhet ta rikthejë atë falas – tatuazhet dhe shërbimi i keq çojnë në reputacione të këqija, kështu që është në interesin e tyre të siguroheni që jeni të kënaqur me produktin përfundimtar. Pas rreth 6 javësh, kthehuni mbrapa nëse keni nevojë për ndërhyrje në çdo zonë të tatuazhit.

 

Artikuj të ngjashëm