Lumturia mund të shkaktojë probleme në zemër

By

Më parë thuhej se hidhërimi dhe ngjarjet stresuese mund të dobësojnë muskujt e zemrës.

Ndërsa një studim i botuar nga European Heart Journal, thotë se edhe lumturia mund të shkaktojë të njëjtat probleme.

Në të shumtën e rasteve, vdekja e një anëtari të familjes, aksidentet, divorce ose problemet e tjera janë shkaktarët për sëmundjet e zemrës.

Studimi zviceran nga Universiteti i Cyrihut ka gjetur se një numër i konsiderueshëm i pacientëve që vuajnë nga problemet me zemër janë sëmurë si pasojë e ngjarjeve të lumtura si për shembull, ditëlindjet, dasmat apo ndeshjet sportive.

Ekspertët e quajnë këtë, sindroma e zemrës së lumtur.

Studiuesit kanë kërkuar që mjekët të jenë të vetëdijshëm dhe t’i trajtojnë pacientët e tyra me kujdes.

Artikuj të ngjashëm