Lajme të këqija për ata që pëlqejnë filtrat ‘zbukurues’ të Instagram-it

By

Instagram po heq të gjithë filtrat ‘zbukurues’ që përshkruajnë ose promovojnë kirurgji kozmetike, mes shqetësimeve që dëmtojnë shëndetin mendor të njerëzve.

Examples of cosmetic surgery filters

Efektet që i bëjnë njerëzit të duken sikur të kenë injeksione të buzëve, mbushësit ose një facelift do të jenë ndër ato filtra të ndaluara.

Hulumtimet sugjerojnë që filtrat që ndryshojnë në fytyrë mund t’i bëjnë njerëzit të ndjehen më keq në lidhje me mënyrën se si duken.

Instagram, i cili është në pronësi të Facebook, ka thënë se ndalimi ka të bëjë me promovimin e mirëqenies.

“Ne jemi duke rivlerësuar politikat tona – ne duam që filtrat tanë të jenë një përvojë pozitive për njerëzit,” tha një zëdhënës.

“Ndërsa ne jemi duke rivlerësuar politikat tona, ne do t’i heqim të gjitha efektet nga galeria [efektet] të lidhura me kirurgji plastike, të ndalojmë miratimin e mëtejshëm të efekteve të reja si kjo dhe të heqim efektet aktuale nëse ato janë raportuar tek ne.”

Burimi: Cnn.com

 

Artikuj të ngjashëm