Lady Gaga flet për jetën e saj me sëmundjen e pashërueshme

By

Lady Gaga ka folur hpur në lidhje me përdorimin e saj të ilaçeve antipsikotike për të ndihmuar në menaxhimin e PTSD dhe fibromialgia, një gjendje afatgjatë që shkakton dhimbje në të gjithë trupin.

E ftuar në Oprah Winfrey, ajo adresoi betejat e saj me shëndetin mendor, sulmet seksuale dhe çrregullimin e stresit post traumatik. Gaga i tha Winfrey se ngritja e saj e shpejtë e famës nuk e lejoi që ajo të tejkalonte këtë stres me të cilën u përball pasi u sulmua seksualisht në moshën 19 vjeçare.

Lady Gaga and Oprah Winfrey

Ajo tha: «Mjekësia mç ndihmoi vërtet. Shumë njerëz kanë frikë nga ilaçi për trurin e tyre për t’i ndihmuar ata. Unë me të vërtetë dua të largoj stigmën rreth kësaj. ”

Fibromialgia është një gjendje kronike në të cilën një person vuan dhimbje në të gjithë trupin, lodhje dhe vështirësi kognitive.

Në mënyrë tipike, ilaçet antipsikotikë janë të licencuar për të trajtuar çrregullime të tilla si skizofreni, çrregullim bipolar dhe depresion të rëndë, por ato gjithashtu mund të përdoren për të trajtuar kushte fizike si fibromialgia gjithashtu.

Burimi: Daze digital

 

 

Artikuj të ngjashëm