Ky grup i famshëm nuk do të shkojë më në turne

By

Grupi i famshëm, Coldplay do publikoj nesër albumin e tij më të ri, Everyday Life, por mos prisni së shpejti një turne.

Image result for coldplay

Në një intervistë për BBC, Chris Martin tregoi se grupi nuk do të shkojë në turne, derisa turnet të ndalojnë së qenuri të dëmshme për mjedisin.

 

Siç shpjegoi këngëtari, “Ne po kërkojmë kohë, gjatë një viti ose dy vitesh tjetër, për të përpunuar se si jo vetëm turneu ynë mund të jetë i qëndrueshëm, por si mund të jetë i dobishëm në mënyrë aktive? Si mund t’i shfrytëzojmë burimet që turneu krijon dhe e bën atë të ketë një ndikim pozitiv? ” Një pyetje e rëndësishme, me të vërtetë!

Duke pasur parasysh masivitetin e një turneu në Coldplay, do të ishte angazhim për të bërë shfaqje kaq të mëdha (dhe të gjitha pjesët lëvizëse që futen në to) një fener me burime të rinovueshme.

Image result for coldplay concert

Martin është i vetëdijshëm për këtë. “Gjëja më e vështirë është ana fluturuese e gjërave,” tha ai. Megjithatë, ata kanë ëndrra të mëdha për këtë turne të gjelbër. Ndërsa ndau, “ëndrra jonë është që të kemi një shfaqje pa plastikë të vetme, për ta pasur atë me energji elektrike diellore”.

Image result for coldplay concert

Jashtë zvogëlimit të gjurmës së tyre të karbonit, këngëtari tha se qëllimi i këtij turneu të qëndrueshëm është thjesht t’iu tregojë njerëzve se mund të bëhet.

Burimi: Eonline.com

Artikuj të ngjashëm